sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Uusi vuosi käyntiin

Uusi vuosi aloitettiin tehoklaasti,  kun heti uudenvuodenpäivänä oli tiedossa 5 tuntia tokoilua Kymen nuorten koirien tokoringin merkeissä.  Susan Miiro toimi kouluttajana,  ja saatiin hyviä neuvoja Tuurin seuruun ja perusasentoon tulojen parantamiseen! Viikolla käytiin myös Katin tokotreeneissä,  uutena asiana aloitettiin ohjatun noudon treenaaminen.
Torstaina suunnattiim Jyväskylään Hannan luo.  Perjantaina hilpeässä pakkassäässä (-22) oli vuorossa rallykoe sekä Nemolle että Waaralle,  molemmat ensimmäistä kertaa AVOimessa. Nemo pääsi heti ensimmäisenä kehään. Hyvin oli Nemo tällä kertaa mukana,  jopa ällö 360 vasemmalle onnistui suht hyvin.  Lopputuloksena täydet 100 pistettä ja luokan voitto! Muutama koira välissä,  ja Waara kehään. Hyvin toimi Waarakin,  tosin rallyssä ei koskaan tiedä,  tuliko mokattua matkalla jotain...  Pisteitä 89, heti ensimmäisellä kyltillä (liikkeestä maahan)  Waara oli tuomarin mukaan aavistuksenomaisesti noussut istumisem kautta,  joten - 10, vaikka tuomari itsekin sanoi, että mitenkään selvä virhe ei ollut.  Kyltillä 10 - 1 kontrollista,  ei käsitystä syystä. Molemmille siis hienot hyväksytyt tulokset! Itsellä vaan edelleen on sellainen tykkään/en tykkää rallyä kohtaan,  mutta ehkäpä sitä tulee jatkossakin humputeltua ainakin RTK2 asti.

Lauantaina sitten Haukkuvaaran,  jossa Kelmin ja Nallikallion agitokopäivä. Tuuri pääsi tokoon, jossa kouluttajana Katja Kiviaho.  Saatiin todella hyvät vinkit seuruun asennon parantamiseen ja perusasentojen nopeuttamiseen! Tärkein pointti oli se,  että koirallakin on vastuu hoitaa oma hommansa kunnolla.  Ihme juttu,  että aksassa tämä on itsestään selvää,  mutta tokossa välillä unohtuu... Pitkät muistiinpanot tuli kirjoitettua niin Tuurin vinkeistä kuin muillekin nnnetuista neuvoista!

Parasta reissussa oli kuitenkin tavata Hannaa ja koiruuksia pitkästä aikaa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti