tiistai 5. toukokuuta 2015

Viides yö huonoilla unilla

Waara heräsi eilen illalla rauhoituksesta kuin olisi piikillä pistetty.
Oli hirveän levoton, ei halunnut käydä makuulle ollenkaan ja arasteli kipsiin koskemista.
Annoin illalla Rimadylin ja Tramalin, mutta lääkitys ei muuttanut Waaran käytöstä ollenkaan.
Waara itki, läähätteli ja istuskeli koko ajan paikkaa vaihtaen. Eipä siinä kyllä sitten omistajakaan nukkunut.... Makuuhuoneessa oli Waaran mielestä olohuonettakin ahdistavampaa olla, joten otin peiton ja tyynyn ja menin olkkarin lattialle "nukkumaan". Sitä ns. nukkumista oli koko yöstä ehkä noin 2-3 tuntia, ja sekin torkkumista. Waara ei tainut nukkua silmällistäkään. Pari kertaa kävi makuulle, mutta saman tien hyppäsi pystyyn.

Aamulla sitten heti tasan kahdeksalta soittoa Univetille Kouvolaan. Käskivät tulemaan samantien kunhan sinne Lappeenrannasta ehdimme. Koirat siis kyytiin ja kohti Kouvolaa. Oltiin puoli kymmenen maissa perillä, ja ehdin hädin tuskin istahtaa odottamaan kun saman tien meitä ja uudettiin sisälle. Pisteet siis taas kerran hienosta palvelusta, kipuilevan potilaan kanssa päästiin suoraan tutkittaviksi! Tämä on se syy, miksi eläinklinikoilla ajat useasti ovat hieman tai vähän enemmän myöhässä: kiireellisemmät, akuutit potilaat otetaan jonon ohitse. Waarallekin olisi kirjaimellisesti ollut yhtä tuskaa odottaa iltapäivään asti vapaata aikaa.
Lastapaketin päällimmäinen kerros purettiin, ja lääkäri Johanna puristeli ja tutki lastapakettia. Kaikki vaikutti olevan ok, lasta jousti jalassa kuten kuuluukin eikä Waara aristellut käsittelyä. Jalka uudestaan pakettiin, ja kotimatkalle kera lisäsatsin Rimadyliä. Nostetaan siis hetkellisesti kipulääkitys normaaliksi hieman koholla olevasta krea-arvosta huolimatta.
Vaikka paketti vaikuttikin olevan kunnossa, niin kotimatkalla Waara oli ihan eri koira. Mennessä Waara nuokkui istuallaa, kotimatkalla kävi melkein heti nukkumaan. Jokin siinä jalkapaketissa siis todennäköisesti painoi jalkaa kipeästi, ja pienellä pyörittelyllä ja uudelleen paketoimalla jalka asettuu lastojen väliin paremmin. Aamuisen käynnin jälkeen Waara on ollut huomattavasti rauhallisempi, nukkunut eikä ole läähätellyt enää juuri ollenkaan. Onneksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti