sunnuntai 24. toukokuuta 2015

LPR-MLI-LPR-HAMINA-LPR

Kiirettä pitää tähän aikaan vuodesta olla koiraharrastaja!
Eilen aamulla koko konkkaronkka kyytiin klo 7.45 ja kohti Mikkelin tokokoetta, kehään pääsi Nemo.
Liikkeet perinteisessä järjestyksessä, tuomarina Nokelaisen Anne. Keli oli hurja, tuuli aiva älyttömästi ja välillä ropisi vettä ja oli järkyttävän kylmä!

Istuminen 10
Paikkamakuu: 9,5, oli alussa kerran haistellut
Seuruu 8,5: Ihan suht ok, juoksuosuudessa irtoili
Zeta 6: I-S-M, ei mennyt maahan? Ja liikkeen lopussa ei tullut sivulle
Luoksetulo 8: Ihan ok, valui vissiin?
Ruutu 8: Merkki ok, lähti hyvin ruutuun, mutta meni aivan vasempaan reunaan ISTUMAAN. Käskytin kerran uudestaan ruutuun, ei hievahtanutkaan, joten käskin maahan: romahti niin vauhdilla, että siirsi samalla ruutunauhan pois kankkunsa alta ja oli siis ruudussa!
Tauko ja sitten:
Ohjattu 7: Merkki hyvä, mutta lähti keskimmäiselle, stoppasin ja sitten haki oikean (=vasemman). Ohjattu oli lähtöpaikalta katsottuna "vino", ts. keskikapula oli enemmän vasemmalla. Tosin Nemokin lähti aivan liian tiukasti merkiltä kohti keskimmäistä.
Hyppynouto 7: palautti osan matkaa ravilla, muuten en tiedä, mistä pisteet lähti
Tunnari 8: meni kapuloille, mutta jäi haistelemaan hetkeksi maata reunimmaisen kapulan vierestä. Kuulemma joku toinenkin koira teki saman. Aikansa nuuskuteltuaan siirtyi haistelemaan kapuloita, ja otti oman sen osuttua kohdalle.
Kaukot 0: Kiva Nemo hei nollata vika liike... I-S-M-S-I-M. Ekaan seisomiseen KOLME käskyä, ja liikkui vähän. Liikkumisen vähyys positiivista, mutta kyllä harmitti, kun luulin, että meidän ykkönen kaatui tähän. En ollut katsonut tokan setin pisteitä ollenkaan, mutta heti kehästä poistuttua Hanne tuli sanomaan, että kaukoista 9 olisi tuonut ykkösen. Totesin, ettei me koskaan niin hyvää saada kaukoista, joten pahin pettymys katosi saman tien. Nemo teki tosi kivasti hommia etenkin ykkösosassa, ja kokonaisuutena varmasti meidän parhaita kokeita. Vähän reilu viikko seuraavaan kokeeseen, treenataan noita mokattuja + pari kertaa palkatta kaikki läpi.

Kotimatkalla kävin hakemassa lainakoira-Ompun, ja käytiin vetämässä ekat ratatreenit. Hyvin meni, ei voi moittia! Tiistaina epiksiin kokeilemaan, ja tähtäimessä nyt Mikkelin kakkosten kisat 9.6. Josko saataisiin Ompulle vika LUVA, ja sitten kolmosten radoille. Kisoja tosin on vasta heinäkuun puolivälin jälkeen, mutta Ompun estehakuisuutta ja rengasta ehtii sitten sopivasti treenata tähän väliin.
Videota treenistä
https://youtu.be/xrYwVO8NWFY

Päivälle tuli pituutta semmoinen 12 tuntia, joten tänä aamuna olikin hyvä herätä kuuden jälkeen ehtiäkseen ajoissa Haminan näyttelyyn... Aamulla tiputin Waaran Lauran luokse päiväkotiin, ja sitten Tuurin ja Nemon kanssa kohti Haminaa. Tuurille ensimmäinen näyttely junnuluokassa, ja Nemo veteraaneissa. Hirveästi auttoi Juulilta saatu tieto, että tuomari Hilkka Salohalla arvostaa hyviä liikkeitä, kun Tuurin hihnaravi on ollut jo pari kk kadoksissa, eikä se viikolla tehdyillä parilla treenillä löytynyt.
Arvostelut kuulostaa paljon pahemmilta kuin mikä oli lopputulos...
Tuuri:
Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea, vielä kovin pentumainen kokonaisuus. Oikeat kallon ja kuonon mittasuhteet. Hyvät silmät ja purenta. Hieman kookkaat korvat. Riittävä kaula. Vielä puutteellinen eturinta ja rinnan syvyys. Riittävä luusto. Hieman litteät käpälät. Riittävät kulmaukset. Liikkuu hieman epävakaasti ja ylälinja liikkeessä saisi olla parempi. JUN-EH

Mirkan Kuru kävi nappaisemassa NUO-EH:n, ja sitten Nemo kehään.

Kooltaan ja mittasuhteiltaan erinomainen 8,5 v veteraani. Oikeat kallon ja kuonon mittasuhteet. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta, hyvä rintakehä. Hieman niukasti kulmautunut. Erinomainen karvapeite. Liikkuu erittäin hyvin. VET-ERI1 SA PU1 VET-VSP VSP ja SERT!!!!

Nemon toinen serti siis, jatkamme kolmannen metsästystä! Tuomari sanoi kehässä, että onhan sillä suorat kulmaukset, mutta niistä huolimatta liikkuu todella hienosti. Nemoahan voi ravuuttaa kehässä niin kovaa kuin mitä omista kintuista lähtee, ja Nemo vaan pidentää raviaan. Kesällä siis Nemolle lisää näytelmiä, Tuuri käynee vain erkkarissa ja ehkä yhdessä muussa näyttelyssä. Antaa pennun kasvaa ensin ja löytää liikkeensä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti