maanantai 4. toukokuuta 2015

Ensimmäinen kontrollikäynti

Ajeltiin tänään Univet Kouvolaan Waaran ensimmäiselle kontrollikäynnille.
Päästiin melkein samalta istumalta lääkärin luokse, vaikka Waara olisi kyllä ihan mielellään aulassakin paistatellut huomion keskipisteenä. Ainakin omasta mielestään...
Nopeat kuulumiset, eli käytännössä Waara ei ole kipsistä ollut moksiskaan ja liikkuukin suht ok kolmella jalalla pomppien. Ainoastaan parin edellisen yön levottomuus vähän huolestutti, sillä Waara on läähätellyt ja ollut muutenkin rauhaton. Tosin syynä voi olla myös kaulurin käyttö, sillä eilenkin nukkui päivällä ihan rauhassa, mutta illalla kaulurin laiton jälkeen alkoi levottomuus. Antaa kyllä laittaa kaulurin ihan ok, mutta kipsin ja kaulurin yhdistelmä saattaa olla vain liian hankala pienen kelpien ymmärrykselle.

Kuulumisten jälkeen rauhoituspiikki, toimenpiteen läpikäynti  ja Waara lähti lääkäri Johannan sylissä takahuoneeseen. Reilun vartin päästä olikin jo valmista, ja pääsin kuulemaan Waaran jalan kuulumiset. Haava ja iho muutenkin oli siisti, ei hankautumia missään. Varpaat olivat hyvin koukussa, mikä toivottavasti kertoo siitä, että jänteiden ompeleet ovat kestäneet. Varpaita tai jalkaa muutenkaan ei vielä yhtään taivuteltu, vaan pestiin ja kuivattiin sekä haavakohtaan annettiin laseria. Sitten basibact-jauhetta varpaiden väliin, ja jalka uudestaan samaan lasikuitulasta-pakettiin. Paraneminen on siis lähtenyt hyvin käyntiin!

6-8 viikon ajan käydään viikon välein nyt uusimassa lasta ja samalla kontrolloimassa jalan tilanne. 1-2 kertaa laitetaan vielä tuo sama YESsiltä saatu lasikuitulasta, sen jälkeen siirrytään puulastaan. Puulastaa sitten aina jokaisen käynnin yhteydessä hieman suoristetaan, jotta jänteet alkavat pikkuhiljaa venyä. Lopulta kun lastoista päästään kokonaan eroon, pidetään jalkaa vielä muutama viikko tukisiteessä ja aloitellaan varovainen varpaiden ja ranteen liikutteli. Seuraava aika varattiin ensi maanantaille, ja jatkossakin varmaan käydään aina maanantaisin hoidettavina.
Rauhallinen kesä on siis Waaralla tiedossa!

Lastanvaihdon jälkeen rentona klinikan lattialla


3 kommenttia:

 1. Onpa kurjan pitkä ja vaivalloinen paranemisprosessi. :( Olkoon voima kanssanne.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti se nyt kuntoutuisi hyvin! Voimia ja onnea Marika ja Waara!!

  ps. Kai se kipsin vaihto sentään oli 6-8 PÄIVÄN välein, eikä 6-8 viikon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pieni kirotusvire.... Kipsiä pidetään 6-8 viikkoa ja vaihdetaan viikon välein :)

   Poista