torstai 1. tammikuuta 2009

Mennyttä ja tulevaa

Nyt on vuosi 2008 takana, ja siihen mahtuikin niin iloa kuin surua.

Agility:
Möllikisoissa saatiin tuloksia, joissa meinasi varmasti jo järjestäjien laskutaito loppua kesken :D
Virallisissa käytiin hakemassa muutama hylly, tarkoituksena olikin vielä raakileelle koiralle hakea kisavarmuutta, eli radalta karkailu pois. Ja tässä myös onnistuttiin.
Agirodussa oltiin Kelpokiitäjien alomaksijoukkueessa Nemon sisarusten kera lopputuloksissa kolmansia, mikä valoi uskoa myös tuleviin agikoitoksiin.

Pk-lajit:
Nemon kanssa saavutettiin se, mitä tavoitteena olikin, eli hyväksytty BH-koe ja vielä ensi yrittämällä :D Ja erityisesti tuomarin kehuma seuraaminen lämmitti mieltä, seuraaminen kun on Nemon kanssa ollut välillä aikamoista tervanjuontia. Jälkeä treenattiin vaihtelevasti, Nemolla tuntuu olevan motivaatio jäljestämiseen äärimmäisen vaihtelevaa. Hakuakin treenattiin alkukesästä sekä SDY:n leirillä heinäkuussa, jossa päästiinkin jo pitkillä harppauksilla etenemään, kiitos hyvien neuvojen!

Toko:
Tarkoituksena oli kisata syksyllä, ehdin jo Nemon alokasluokkaan ilmoittaa, mutta loukkaantuminen sotki suunnitelmat. Alo-luokan liikkeet on hallinnassa, hyppy saattaa vieläkin mennä Nemon innostuessa pöhköilyksi, mutta muuten ok. Hihnamölleissä käytiin toukokuun alussa, tuloksena toinen sija ja kehoitus edetä kohti virallisia kisoja :)

Näyttelyt:
Näytelmissä pyörähdettiin muutamaan otteeseen, tuloksena H(nuo), 2xEH(avo) ja ERI(nuo erkkari, NUO1). Jokaiselta tuomarilta tullut sanomista eri asioista, joten ehkäpä joskus kohdalle osuu myös tuomari, joka ei vikoja näe :D Pikkuhiljaa alkaa malttia löytyä kehäkäytökseen, eikä edes erkkarissa lähtenyt saman kehän urosten rähinöintiin mukaan.

Terveys:
Terveydessä sitten onkin ollut pitkin vuotta yhtä sun toista.
Toukokuussa käytin oman luulosairauteni takia Nemon silmäpeilattava, silmät ok mutta samalla rutiinitarkastuksessa löytyi sydämestä epätahtisuutta. Sydän siis jättää lyöntejä välistä, ja hakkaa välillä lisälyöntejä. Kouvolassa käytiin sydänasioista perillä olevalla ellillä tutkimuksissa. Näillä näkymin on onneksi kyse vain virusinfektion aiheuttamasta häiriöstä. Kontrollitutkimuksessa heinäkuussa sydän oli jo lähes normaali, ja vielä pitäisi yhdessä kontrollissa käydä, joka syksyn sairastelun takia on jäänyt vielä käymättä.
Elokuussa, tarkemmin 19.8. Nemo ontui illalla ensimmäisen kerran ylös noustessaan. Viikkoa myöhemmin ontuminen palasi, ja sen jälkeen ontumista onkin tutkittu ja hutkittu, hierottu ja annettu laserhoitoa. Syytä ei ole löytynyt, mutta tähän mennessä fyssarin hoidot ovat olleet paras apu. Nyt Nemo onkin ollut reilu kuukauden ontumatta, joten toivoa sopii, että ontuminen on jäänyt taa.
Syksyllä Nemolla todettiin myös suurentunut eturauhanen, johon Nemon on nyt syönyt 2 antibioottikuuria putkeen. Viikon päästä pitäisikin viedä taas virtsanäyte tutkittavaksi, toivottavasti tulehdusta ei enää ole.

Muuta mieleen tulevaa:
Nemon luonne on vihdoinkin alkanut rauhoittua, tosin syksyn pakkolepo on lisännyt mm. remmirähinää sekä yleistä epäluuloisuutta kaikkea mahdollista kohtaan. Huomattavasti on helpottanut nyt, kun liikuntaa ja treeniä on voinut pikkuhiljaa lisätä.
Kelpierintamalta on kuulunut huolestuttavia uutisia ristisidevaivoista sekä silmä-ja sydänongelmista. Toivottavasti miun tutka on vaan Nemon sairastelun myötä tarkentunut, eikä kelpieiden terveystilanteessa ole tapahtunut yhtäkkistä notkahdusta.

Tavoitteita vuodelle 2009

Ensimmäisenä tavoitteena on saada Nemo terveeksi.
Ja positiivisella ajattelulla näin myös käy, joten seuraavat suunnitelmat ovatkin terveelle Nemolle.

Agi:
Back to basics, eli perusasioiden kertaus kuukausien tauon jälkeen. Nemon henkinen kehitys lienee viime kesäistä paremmalla tolalla, joten tavoitteena nousu kakkosiin, jollei peräti kolmosiin. Suurimpana esteenä saattakin olla emännän ylivarovaisuus koiran rasittamisesta, eli kisata ei uskalleta ainakaan heti alkukesästä paljoa. Emännälle järki päähän ohjauksessa, jo nyt tiedän miljoona asiaa, jotka vastaisuudessa teen toisin. Oman kolutusryhmän koirakoiden opastaminen ensimmäisiin virallisiin, näillä näkymin jokainen koirakko on ensi kesän loppuun mennessä kisakunnossa.

Pk-lajit:
Treenataan jälkeä ja hakua, jos vaan porukka saadaan kasaan. Rullailmaisun opetus, Nemolla haukku liian herkässä. Tottis täysin vaiheessa, estenoutoa ei olla treenattu ollenkaan, eikä oikeastaan eteenlähetystäkään, eikä.... Eli tuskin kisataan vielä ensi kesänä, jollei ihmeitä tapahdu.

Toko:
TK1, liikkeet on jo hallussa. Esteenä taas emäntä, joka melkein mokasi BH-kokeenkin viimeisellä minuutilla rentoutumalla liian aikaisin, joka kostautui välittömästi ja Nemolla keitti yli. Eli kisoihin oikea asenne hyvissä ajoin ennen kehää, ja homma on paketissa vasta, kun kehästä on tultu pois. Nemo ei anna armoa, jos annan yhtään löysiä kesken suorituksen.

Näyttelyt:
Jos sitä taas muutamassa kävisi mielenvirkistykseksi, tavoitteena lähinnä kehäkäytöksen parantaminen, ja arvostelu parempi kuin H.

Terveys:
Nemo terveeksi. Jos eturauhanen jatkaa temppuiluaan, on Nemo ensi vuoteen mennessä takapäästään hieman kevyempi :D

Vuoden ensimmäisenä päivänä voi luvata vaikka mitä, kun on 364 päivää aikaa lupaukset toteuttaa. Mutta kas kummaa, kohta on taas joulukuu, ja miten kävikään.... :D

1 kommentti:

  1. Onnea ja menestystä uudelle vuodelle ja uudelle ehommalle blogille!
    Toivottavasti Nemon sairauskiintiö alkaa olla tapissa ja tää vuosi olisi kaikin puolin helpompi.

    t. Titi ja Lumipojat

    VastaaPoista