maanantai 29. huhtikuuta 2013

Pieni kelpie Suuressa Maailmassa


On se kätevää, kun kaverit muuttaa keskelle eteläisintä Suomenmaata, niiin pääsee sitten nurkkiin notkumaan! Toisin sanoen, viikonloppu vietettiin Hyvinkäällä Hannan nurkissa, päiväsellä kisailtiin niin Lohjalla kuin Kirkkonummella agilityn merkeissä.

Lauantaina vuorossa Lohja, +1,5 celsiusta lämmintä, ihana Suomen kevät! Onneksi aurinko ilmestyi, ja keli lämpeni +10 asteeseen. Kelistä viis, ulkokisat on kyllä ihan parasta, fiilis ihan erilainen kuin hallikisoissa!
Tuomarina oli Henri Luomala, ja Suuressa Maailmassa agikehätkin on ihan outoja: Lohjalla kisattiin pyöreässä kehässä!















Ensin siis kuvan mukainen hyppäri. Kaarratti niin maan rrrrkeleesti, johtuisko vaikka siitä, ettei ohjattu kunnolla.... Muuten ei mitään ihmeellistä, oikeastaan tuntui helpolta. Johtuisko siitä, etten ohjannut kunnolla vaan annoin Waaran jodlata... Mutta hei, nollalla maaliin! Hävittiin vähän liikaa voittaneelle Pirtulle, mutta noilla kaarroksilla sietää hävitäkin... Tietääpä, että ohjattava on, jos meinaa kärkeä kiinni saada!
Tokalla radalla oli oma asenne jo vähän parempi, ja ohjaustakin ajoittain havaittavissa. Tosin kyllä sinne vieläkin niitä kaarroksia mahtui... Pari estettä ennen maalia kävi mielessä, että hitto hei, nolla alla, sehän meinaa tuplaa tyrkätä! Ja otanpa tämän lopun varman päälle = nössöilen= Waara teki komean piruetin ennen muuria.... Ihan niinko pikkasen hakkasin henkisesti päätä seinään, mutta onneksi Hanna&Hannan video paljasti, että Henkka piti kädet visusti maata kohti= tupla! Ohhohhoooo! Edelleen kärkeen muutama sekunti, mutta ei se mikään kaunis ratakaan ollut... Kontaktien suorituksesta ei edes mainita.
Vika ratakin oli täysin tehtävissä, mutta itepä töpeksin, ja lähdin niistosta sen ratkaisevan 0,00000001s liian aikaisin, ja Waara tuli hypystä huti eli kielto. Muuten puhdasta, joten että ihan yhtä hyppyä vaille triplanolla. Aika järkyttävää!
Tuloslistakin todisti, että kyllä, tuplan se pukkasi! Kisakirjasta sitten vielä varmistus, ja samalla 1,2,3,4,5,6,7 oho 7 nollaa, joista yksi hyppäriltä, eli mehän päästään SM-yksilöihin! Sanoisinko, että ihan puolivahingossa!




Tyypit Lohjan aurinkorannalla.














Sunnuntaina sitten Kirkkikselle KKK:n kisoihin. Sää edelleen ihanan kesäinen +1, yöllä taisi käydä pakkasen puolella. Onneksi aurinko taas pelasti, tosin mereltä päin tuuli, joten aika vilpoista oli silti.
Tällä kertaa tuomarina Heidi Viitaniemi.

Ekana hyppis, jossa muutama napakampi kohta, muuten aika kiva kiemura. Kummasti omaa päänuppia helpotti tieto siitä, ettei tuloksilla ole väliä, kun nollat on kasassa! Vaikka niitä nollia ei edes oltu metsästetty, niin selvästi silti takaraivossa oli nollat jurnuttaneet. Nyt sai siis mennä niin kovaa kuin pystyy, ei väliä tuloksella, vaan riskillä vaan! Ja no mutta hei sehän toimii!
47 koiraa, Waaralle neljänneksi nopein aika 32,06s etenemällä 5,15 m/s ja hävittiin nopeimmalle (Pirtu) 1,27s! Ja lopussa tuli yksi aakeelaakee kaarros, kun suojelin vähän muuria. Mutta itkuvirsi: alussa tippui rima, eli tuloksena 5. Ilman rimaa oltaisiin oltu toisia, tietty H-SERT meni sille tokalle. Josjosjos, mutta onpahan näytetty, että kelpi kyllä kulkee!
Toka rata oli kyllä sellaista sykeröä, että huppaaheijaa! Alussa rima alas, hyvin samankaltainen kohta kuin ekalla radalla. Pahimmat sykeröt saatiin suht sujuvasti onnistumaan, mutta mitä tekee ohjaaja: sössii keppien jälkeisen takaakierron. Taas. Eli HYL. Waara juoksi vielä puomin läpi, joten kurvattiin puomin kautta uudestaan ja hus pois radalta.
Vika rata oli taas kivempi, omat niksinsä mutta myös koiralle pari irtoamispaikkaa. Ja Apihan se irtosi kovasti ja kivasti! Mutta karu totuus, loppupuolella rima alas, ja taas samanlainen kohta kuin 2 ekalla radallakin... Kovassa vauhdissa kulkusuuntaan nähden poikittainen hyppy, eikä 65 rima kestä kannattimissaan. Mutta tietääpä mitä treenata! Voittaneelle Pirtulle hävittiin himpun päälle 3s, kontaktit on nyt ihan toooosi surkeat. No mutta, vielä on kesää jäljellä, eli hiotaan, hiotaan!

Sunnuntai-iltana oli kotona aika väsynyttä sakkia niin koirat kuin omistajakin. Tänään huilataan,  huomenna saatetaan käydä treenaamassa vähän täyden vauhdin hyppysuoraa hypyt kulmittain...
Ai niin, ja keskiviikkona kummallakin tokokoe, oho, onko se jo nyt.... Sentäs kumpanakin päivänä kisapaikalla kumpaisenkin kelpon kanssa otettiin superpalkalla pari liikettä, mutta ei se ehkä ihan kokeeseen valmistavaa treeniä vastaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti