tiistai 9. huhtikuuta 2013

Liian hyvä kenraali


Viikonloppu meni taasen tehokkaasti agilityn parissa.

Perjantaina aloitin penturyhmän kouluttajana, 4 napsakkaa koirakkoa, joissa jokaisessa on potkua!

Lauantaina oli vuorossa OJ:n treenit, jossa onnistuttiin tekemään kummallakin treeniradalla nollat! Ei toki ensimmäisillä nykäisyillä, mutta vähän kun tahkottiin, niin lopuksi nollat tauluun!

Ensimmäinen oli tämmöttinen, loppuun lisättiin vielä rengas ja hyppy.

















Ja samma på video

http://youtu.be/enCkbFRB01k (Youtuben Blogger-linkitys ei nähtävästi tahdo toimia....)

Toinen rata oli helpompi ja lyhkäisempi, ainoastaan pituus vähän tahmasi.















Ja se video tästäkin http://youtu.be/EFLegyh5GjI

Oli aika jeejeefiilis kyllä näitten treenien jälkeen!

Sunnuntaina sitten Kouvolaan Allan Matssonin kolmelle radalle.
No jeejee-fiilis oli sielläkin, mutta tuloksena 3xHYL, miten lie mahdollista...
Hyppäri ensin. Alkupuolella oli kiva vedätyssuora putkesta: hyppy-okseri-hyppy ja 90 asteen käännös pois parin metrin päässä olleelta ansaesteeltä. Ja rimat tapissaan. Okserista rämisi kumpikin rima alas, mutta eipä tullut HYLlyä vielä tästä! Loppusuoran alussa ajatukset oli liikaa lopun välistävedoista (KIIIIREEEEE!) joten yksi hyppy ohitettiin. Otettiin se uusiksi, ja tein loppusuoralla pituudelle valssin KUTEN OLIN suunnitellutkin. Vaikkakin olin parisen metriä koiraa jäljessä. Eh. Ihailin sitten "onnistunutta" valssia sen verran, että välistäveto jäi tekemäti, joten W hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Mutta kokonaisuutena ihan mainio rata, etenkin asenteeltaan!
Toka radalla vedätin kepeillä, ei ongelmaa! Rähmäys tuli ihan idioottikohdassa A:lle viennissä. Sitä vaan kuvitteli, että kyllähän se tästä kulmasta tuon An hakee, helppo homma. No ei hakenut, vaan juoksi vieressä olleille kepeille ja siitä HYL. Muuten loistorata taas, muurin palikat kyllä lensi, takaaleikkaus, meidän bravuuri.
Kolmas rata peloitteli heti alussa A-putki erottelulla. Kuvittelin, että linjaamalla koiran jo edellisellä hypyllä suoraan kohti A:ta, on peli selvä. Oli tosi selvä, juoksi ongelmitta putkeen. HYL. Otin uudestaan hypyn takaa, tällä kertaa löytyi sivulta kaukaa kepit. Apiiiiii.... Matssonia vaan nauratti, ja niin kyllä allekirjoittanuttakin. Sitä saa mitä vahvistaa, keppejä haetaan kaaaaaaukaaa! Kolmannella yrityksellä kelpien aivot kohtasivat A-esteen, ja matka jatkui. Taas mainio rata muuten, yksi rima taisi tulla alas. Loppusuora oli koko hallin pituinen hyppy-okseri-keinu-rengas-hyppy. Ja oltiin yhtä aikaa maalissa, että laitettiin muuten töppöstä toisen eteen! Todistusaineistoa kisoista alla, (c) Jere Pätäri, kiitokset vaan kuvaajalle!































Että sillä tavalla tällä kertaa!
OJ:n sanoin: Taisi olla liian hyvä kenraali....

Eilen jatkettiin vielä samalla teemalla oman seuran epiksissä.
Ajatuksena laittaa lähtö taas kuosiinsa, Kouvolassa kun oli havaittavissa pientä varastelua...
Samoten kontaktit kohdilleen, ne tosin pelitti Kouvolassakin mainiosti, samoin kepit.
Mölliradalta nykäistiin nolla. Hyvin kesti Waara lähdössä, vaikka kovasti yritin hämäillä. Kontaktit muuten ok, mutta An alastulolla väitän koiran varastaneen. Kesti kyllä sokkarin alastulolla, mutta lähti sitten liikkeen mukana. Kilpailevien rata hyllytettiin tutunomaisesti helppoon kohtaan. Waara tuli putkesta vauhdilla, ja ei ihan osunut pituudelle, vaan hyppäsi sen sivusta. Otin sitten uudestaan putken kautta. Muuten virheetön rata, tosin W pelasti toka vikan hypyn. Lähtö, kepit ja kontaktit toimi tässäkin moitteettomasti.

Ensi viikonloppuna sitten oman seuran kisoissa 5 rataa, katsellaan, josko edes yhdeltä radalta tulisi tuloskin!

Niin ja se toinen laji...
Tokoa on tehty enempi vähempi joka päivä. Waarallekin pikkuhiljaa häiriötekijöitä seuruuseen, noutoihin (tötsiä jne), noudon palautusvauhtia työstetään edelleen. On vaan riippuvainen yhä miun kehuista, jos olen hiljaa, alkaa empimään. Nemo töhistelee häiriökuuntelutreeniä. Eilen viimeksi mm. ohjattua niin, etttä perusasennossa heitän kapulan, käskytän merkille, palkkaan stopin ja siitä vasta nouto. On Nemolle aika haastavaa, mutta kyllä ne rattaat vaan raksuttaa! Hyvin kyllä näkee, että tehty ensimmäiset 5v vain "oikeita" liikkeitä, joten esim. noudosta luopuminen merkille menon ajaksi on hankalaa, muttei suinkaan mahdotonta! Ja Njemon ilme onnistuneesta suorituksesta kertoo kyllä kaiken: Mää pystyin ja kykenin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti