perjantai 13. huhtikuuta 2012

Palkintorohmu


Waara se nappasi Lappeenrannan Agility Urheilijoiden vuoden 2011 tulokkaan tittelin! Ja vielä viimeisteli palkintosaaliin olemalla Vuoden agilitykoira-kisan toinen maxiluokassa! Aika PalkintoApina!




















Päivitystauon aikana on ehditty treenailemaan tehokkaasti, mitäpä muutakaan kuin agia!
Maaliskuun viimeisenä lauantaina ajeltiin taasen Kesämaahan ACE:lle.
Tiialla oli tarjolla ensin vähän kinkkisempi pätkä, ja loppukevennyksenä Munaralli.
Aikaa paloi myös Waaran pakkovalssiongelman selvittelyyn (Kellariin!), joka myös on toiminut!




















Mutta radalle.com! Päivän teemana siis pyöritykset, joita tehtiin hypyille 3, 16 ja 19. Ja on muuten toimiva systeemi, pitää muistaa vaan ottaa oikeasti käyttöönkin!
Kakkoselle pakkovalssi, ajoitus tärkeä. Kolmoselle huolellinen pyöritys, jotta koira saa suunnan kepeille pituuden sijaan. Laseria vitoselle, vastakkaisella kääntöä kutoselle & ennakoiva. 14 putken leijeröinti koiran mennessä A:lle, kahden suoran putken välistä työntö putkeen 8. Ennen 9 hyppyä pieni veto, 10 valssi oma linja muistaen. 12 takaakiertoon Waara irtosi Apinasti, joten persjättö 14 kerkesi hyvin, ja myös putkijarrua, ettei kimpoa hypylle 21 putken jälkeen. Putken jälkeen vähän vetoa ja tyrkkäys A:lle. 16 taas pyörittämällä, eikä edes keppihullu Api hakenut keppejä! Putkeen 18 meni hyvin, kunhan laser oli oikeaan suuntaan. 19 pyörittämällä, ja oikea putki löytyi ihan joka kerta! Ylileikkaus kepeille, onnistui ok kunhan muistin kannustaa, kun lähti kepeille.Muurilta vikkelästi itse liikkelle, välistäveto 25-26 oli aikasta makea, täydessä vauhdissa niin siivekkeitä nuollen kuin mahdollista! Api sai Tiialta ihan erikoiskehut!
Munaralli oli rallattelua, ei mitään ihmeellistä. Tulipa siinä tosin todistettua, että Waara kykenee jo hienosti lukemaan rataa, eikä miun liike/sijainti ole enää se kaikista tärkein. Ainakaan aina.

Waara nuljusi lähdössä melkoisen paljon, ja Tiia muistuttikin siitä, mikä se kriteeri siellä lähdössä onkaan... Kumma, kun näistä itsestäänselvyyksistä tulee aina kuitenkin muilta sanomista... Ei kai miun kriteerit luista... Otettiinkin jokainen lähtö niin, että Tiia heti sanoi, jos Waara vähänkään nytkähti, jolloin menin ja eleettömästi palautin uudestaan lähtöön. Joakisesta palautuksesta pääsin aina pidemmälle ennen kuin nytkähti, ja lopulta pysyi hievahtamatta.
Tosiaan rimojen tiputteluun pakkovalsseissa ja takaakierroissa saatiin myös hyvät ohjeet. Tiia oli samoilla linjoilla kuin mitä itsekin olen ollut, eli ei lähdetä helpottamaan esim antamalla koiralle enemmän tilaa. Waara on jo osaava koira, jolta voi myös vaatia asioita. Eli jos rima edes kolahtaa, niin koira kellariin! Toisin sanoen heti tulee palaute (ärähdys) ja samantien uudestaan yhtään helpottamatta. Tätähän mie olen osittain tehnyt mutta sortunut aina lopulta helpottamaan (kunhan ensin olen lahjakkaasti hermostunut), jotta koiralle on saatu onnistunut suoritus. Mutta nyt siis ei helpoteta, ja omat hermot pitää myös pitää kurissa.
Seuraavan viikon treeneissä olikin sopivasti heti kakkoshyppy pakkovalssilla. Vanha tuttu meno jatkui, eli pakkovalssirima lenteli. Kolme neljä kertaa ärähdin, jonka jälkeen Waara kokeili ensin jättää koko pakkovalssin tekemättä, eli hyppäsi hypyn väärin päin. Selvästi alkoi pieni papu päässä miettiä asioita... En antanut periksi, vaan uudestaan, ja ehkä noin toistolla 7 teki kolauttamatta, mistä sitten superhienoApina-palkka!

Samaa teemaa jatkettiin osittain myös pääsiäisenä Kylliäisen Katin koulutuksissa. Hulluna ilmoittauduin sekä perjantain että lauantain koulutuksiin, ei vissiin edellisen kerran maitohapot enää olleet mielessä...
Perjantain rata














2 takaakierto, 3 linjausta, 4 takaaleikkauksella. 5-6 putket meni ongelmitta, kun muisti laseroida oikeaan suuntaan. 7 rytisi twistillä kivasti, joten kellari kutsui taas... Waara yritti jopa tulla riman ali, ennenkuin tajusi, että aijoo ei saa rimaa kolauttaa niin tietty! 8 ja 9 linjaamalla. Puomin jälkeistä elämää kokeilin ensin jäämällä puomin vasemmalle puolelle ja sitten jaakolla ja niistosokkarilla, mutta paremmin onnistui puomin oikealta, josta heitto 11 ja pakkovalssi 12, ja ei muuten enää rytissyt!
Koira putkeen ja luukettä 15 taakse pakkovalssiin, eikä rytissyt sekään! 17 pakkovalssilla, ja sitten olikin 18-19 kanssa tekeminen. 18 takaakierto-sokkari, jonka jälkeen juoksin ihan minne sattuu, ja 19 takaakierrosta ei luonnollisesti puhettakaan. Kun sain viimein linjan oikeaksi 18 jälkeen, niin johan 19 takaakierto pelitti, ja siitä vippaamalla koira siivekkeen ympäri, jotta sai paremman linjan pussiin. Kepeillä meinasi Waaralta maltti loppua etenkin toistojen jälkeen kun tiesi, että muurille seuraavaksi. 24-25 ok, pituudelle ennakoivalla jarrua. 27 twistillä, 28 takaakierto-sokkari, 29 takaakierto, 31 päällejuoksuna. Huh hellettä ko tuli hiki! Mutta oli muuten hyvä treeni! Sanomista tuli takaakierroista, liikaa saattelen siivekkeelle, keilattava kauempaa. Tästähän Tiiakin joulukuussa antoi noottia, silloin tehotreenattiin tämä kuntoon mutta nyt taas selvästi vaatii treeniä.

Lauantaina sitten uudestaan! Aamulla herätessä oikean jalan reisilihakset oli  ihan tukossa, taisi takaakiertotreenit vähän jumittaa jalkaa, mutta tiesipä tehneensä!















Lähdössä kakkosen merkkaus, jotta pääsi vastaanottamaan 2-3 välistä. 3 takaakierto, valssi ja heitto 4, heti itse liikkeelle. 6-10 väliin kokeiltiin paria eri tapaa.
6 linjaus, 7 valssi ja 8 takaakierto putken puolelta, 9 linjaus ja 10 takaaleikkaus
6 linjaus, 7 päällejuoksu, 8 takaakierto puomin puolelta, heti liikkeelle, linjaus 9 ja 10 takaaleikkaus
6 linjaus, 7 päällejuoksu, 8 takaakierto puomin puolelta, 9 persjättö, ei saatu toimimaan, tuli aina 9 ohi
6 linjaus, 7 päällejuoksu, 8 takaakierto puomin puolelta, 9 valssi, 10 linjaus.
Parhaiten toimi 1 ja 2 vaihtoehdot, itse suunnittelin ekalla tavalla.
11 tein uunituoreella Tiian opilla pyörittämällä, 12 ennakoiva, 13 niisto, 14 valssi.
16 laserilla, 17-18 rytmi tärkeä, ettei liike vie 18 ohi.
A:n jälkeen muurin takaakierrossa palikat lenteli, ja Waaraa kutsui kellari. Muutamalla toistolla homma alkoi pelittää, eikä enää lipputoistojen aikana kertaakaan muuri kolissut! Putkeen jarrua, muurilta mukaan. 25 kokeilin ensin valssia, meni siksakiksi. Linjaus ennen 25 ja hirtto toimi paljon paremmin! Putkesta koira huolella mukaan, 27 ennakoiva, ja sitten vaan vauhdilla maaliin!
Toisen treenin aikana päästiin nollalla pussille asti, sitten miulta loppui jaloista veto, ja homma hyytyi siihen. Mutta oli kyllä mahtitreenit!

Näistä kolmesta treenistä oli miljoona pikkuasiaa, jotka oli tarkoitus treenata pienissä palasissa kuluneen viikon aikana enempi vähempi kuntoon, kun miulla oli lomaviikko. Paitsi että pääsiäissunnuntaina iski kaamea flunssa, joka helpottaa vasta nyt.

Mutta lahjattomathan ne tunnetusti treenaa, ja me kisataan huomenna 3 rataa, sunnuntaina 2 omissa kisoissa. Saas nähdä, kuinka flunssan jälkeen kunto kestää....



1 kommentti:

  1. Hyvinhän toi näytti menevän. Joo mulla oli kanssa ihan hirvee flunssa ja koiralle tuli heti mun jälkeen. Mennään huomenna eläinlääkäriin kun on nyt sairastellu vähän on ollu kennelyskää ja kaikkee muutakin kivaa.

    VastaaPoista