maanantai 12. huhtikuuta 2010

Tuhat ja yksi treeniä

Meidän tokoporukkaan on kelpieiden johdolla iskenyt treenihimo :D
Nyt on joka toinen ilta treenattu milloin milläkin kokoonpanolla, aina vähintään 3 ohjaajaa paikalla.
Viime viikon treeneistä en muista paljon mitään, kannattaisikohan päivittää blogi saman tien treenien jälkeen...
Nemon kanssa on joka tapauksessa keskitytty nyt eniten vahvistusta vaativiin liikkeisiin eli paikkamakuuseen, luoksetulon pysäytykseen ja liikkeestä seisomiseen.
Paikkamakuu paranee kerta kerralta. Eilisissä treeneissä Nemo oli rivissä Arwon ja Välkyn kanssa. Tiina ja Anne jäi näkösälle, itse menin piiloon kaukalon reunan taakse. N. 30s jälkeen Nemo laski pään maahan lepoasentoon, ei toki malttanut sitä siellä kauan pitää, mutta tämä kielii siitä, että oikea rauhallinen mieliala alkaa löytyä! Lisäksi Nemo käännähti toiselle lonkalleen, mutta myös pysyi siinä, eli rauha alkaa löytyä makuuseen :) Loppuajasta Välkky nousi ja hiipi Annen luo, silti Nemo makasi rauhassa ilman äännähdystäkään. Toivoa rauhallisesta paikkamakuusta siis todellakin viimein on!
Otettiin vaihteeksi liikkeitä niin, että kaikki koirat tekivät kaukalossa saman aikaisesti liikkeitä.
Nemolle otin sekaisin vähän mitä sattuu tiheällä palkkauksella, edellisissä treeneissä kun tehtiin liike pari palkatta. Hyvin teki töitä, tosin pitkä päivä autossa ja metsälenkillä riehumassa vei ehkä ihan parhaimman terän. Näkyi mm. noudon palautuksena ravina, mitä ei ole muuten viime treeneissä tapahtunut.
Liikkeestä seisomisessa tarjosi taas vaihteeksi maahanmenoa, ei malttanut kuunnella käskyä vaan arpoi itse.
Luoksetulon pysäytyksissä ei läpijuoksuja, mutta pari kertaa hiipi. Otin hiipimiset kokonaan uudestaan, ja saatiinkin tehtyä pari napakkaa pysähdystä. Vauhdin kärsimättä... ei tietoakaan ennakoinnista.
Treenin jälkeen tuntui kerrankin siltä (kuten parissa viime treenissäkin), että Nemon kanssa yhteistyö toimii, ja tuo elukka haluaa tehdä töitä miun kanssa, eikä vaan palkan perässä :)

Nemppa autoon, ja Waara tilalle. Waaralle lyhyestä, parin metrin matkasta paikkamakuu, ensin n 10s, sitten n. 20s, ja viimeisenä vain käsky maahan ja palkka heti, kun meni. Ensimmäisessä makuussa bongahti seisomaan kun kehuin, mutta meni uudesta käskystä maahan. Kesti hienosti miun tulon sivulle, eikä ollut moksiskaan lähistöllä pyörineistä Pepsistä ja Arwosta. Lyhyitä, max 10 askeleen seuruupätkiä, kontakti pysyy :D Tosin Waaran pään asento on ihan pöhkö, pää kenottaa pystysuorassa kun sitä voisi tietty taivuttaa vähän sivullekin :D Noutoakin otettiin ihan oikealla kapulalla. Ensin naksulla muutama toisto kapulan hipaisusta "muistutuksena", sitten hetsausta kapulalla ja heitto. Ja Waaran pirulainenhan noutaa! Otettiin 3 toistoa, joista naksautin vauhdissa ja heitin patukan vaihdokiksi. Pitänee ottaa luoksetulon asento treenin alle, niin päästään noudossakin pikku hiljaa kohti oikeaa luovutusasentoa. Lopuksi vielä Waaralle yksi luoksetulo. Irroitin hihnan, perusasennosta käsky "odota", marssin n. 10 metrin päähän, käännyin ja odotin vielä muutaman sekunnin. Ja kakarahan malttaa paikallaan! Kuka sitä on oikein kouluttanut, en mie ainakaan :D Käskystä lähti kuin ammuttuna, ja heitin patukan selän taakse palkaksi.
Kummankin koiran kanssa siis älyhyvä treeni, katotaan miten kauan vire säilyy... :D

Agin puolella oli perjantaina oman ryhmän treenit. Teemana niisto ja jaakotus. Waaralla oli vaihteeksi huono päivä (tai emännällä huono asenne...), ja meno tuntui tahmealta. Saatiin kuitenkin pari onnistunuttakin vääntöä. Lisäksi otettiin keppejä, jotka nähtävästi kuin varkain ovat tulleet treeniohjelmaan :D Kepeissä oli Valo-mali nverkot, joista suurin osa n. 20cm korkeita.
Ensimmäinen yritys: Waara hyppäsi kolmannen verkon yli pois kepeiltä. "Pöh" ja uudestaan alusta.
Toinen yritys: Waara hyppäsi viidennen verkon yli pois kepeiltä. "Pöh" ja uudestaan alusta.
Kolmas yritys: Waara hyppäsi toiseksi viimeisen verkon yli pois kepeiltä. "Pöh" ja uudestaan alusta.
Neljäs yritys: Onnistui! :D Ja muutama toisto lisää, hienosti kepitti ilman poisloikkimista!
Lisäksi otettiin muutaman kerran pyödälle laitettua puomin alastuloa, idea alkaa taas muistua mieleen :)

Sunnuntaina treenattiin ennen Tuijan treeniä heti aamu 9 aikaan.
Niistot onnistui nyt ongelmitta, samaten välistäveto ilman valssausta, eli kädellä ja pienellä sivuttaisliikkeellä.
Kepeillä ensin kaikki verkot, pari toistoa ja yksi verkko pois. Onnistui, joten ei muuta kuin 2 verkkoa irti.
Me ei Waaran kanssa jäädä verkkoja ihmettelemään :D Verkot pois peräkkäin samalta puolelta, eli 1 keppi oli ilman verkkoa. Ensin Waara juoksi välistä pois, mutta "pöh" ja uudestaan. Hidastin itse vauhdin niin, että menin verkottoman kohdan Waaran kanssa samaan tahtiin, ja onnistui! Vauhdin lisääminen toi epävarmuutta, ja Waara hidasti vauhtia aukon kohdalla. Toistin keppikäskyn, Waara pysähtyi hetkeksi, ja selvästi näki, miten pienen kelpien päässä rattaat raksutti vaihtoehtojen edessä :D Sekunnin parin pohdinta, ja oikeaan suuntaan lähti liike eli tuumailu tuotti oikean tuloksen! Tämän jälkeen pari toistoa, ja varmuus löytyi, eli aukon kohta mentiin samaa vauhtia kuin kepit muutenkin! Taitaa olla Woitto-isän peruja, ettei noita keppejä tarvi sen kummemmin edes opettaa ;)
Jäin sitten vielä seuraamaan Kokkosen Tuijan koulutusta. Treeniryhmien välissä kokeilin Waaran kanssa pari Tuijan treenien pätkää, ja hyvin kulki :)Ratapätkät alla. Samoten puomi toimii taas. Ensin pari vetoa matonpalan kanssa. Viimeiseltä yritykseltä otin maton pois, ja Waara pysähtyi siitä huolimatta oikein! Nohevaa, ettenkö sanoisi!

Tuijan treenien ensimmäinen pätkä, jaakotus neloshypyllä.


Tuijan treenien toinen pätkä, niisto kolmosella, jolla vietiin koira todella pienellä käännöksellä nelosen takaakiertoon.

Ja lopuksi vielä pari kuvaa LPR näyttelystä, tällä kertaa kasvattaja-Tiinan ottamia :D

Waara ja siskotWaara, joka taas kerran näyttää siltä, kun roikkuisi hirressä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti