tiistai 6. huhtikuuta 2010

Koiramainen pääsiäinen

Johan oli koirapitoinen pääsiäinen, mutta eipähän käynyt aika pitkäksi :D

Perjantain Ojansivun Katjan kouluksella aloitettiin, ja lauantaina käytiinkin sitten Waaran kanssa hallilla testailemassa Katjalta saatuja vinkkejä. Puomin kanssa päätin jatkaa maton palan kanssa alastulolla, eli nyt pienennän matonpalaa joka treenikerralla, jotta saan sen häivytettyä. Matosta on se hyvä puoli, että tarvittaessa sen avulla voi taas muistuttaa Waaralle, että mitäs tässä alastulossa pitikään tehdä...
Katjan radan alkupätkä meni loistavasti uudelleen kokeituna :) Pidin samalla treenit myös Leenan agiryhmälle, tosin paikalla oli Leenan ja Aulin lisäksi vain 1 treenaaja. Katjan pätkä sellaisenaan oli möllitasoisille turhan vaativa ( ja mie ite olen kouluttajana myös, vaadin koulutettavilta paljon, usein liikaa :D ), mutta onneksi onnistuneitakin pätkiä saatiin.

Sunnuntaina oli sitten Waaran ensimmäinen virallinen näyttely, tosin pentuluokassa. Matka oli lyhyt, kotiovelta noin 500m, harvoin sitä näin lyhyestä matkasta näyttelyyn tai muuhunkaan koiratapahtumaan pääsee :D
Kelpieitä oli ilmoitettu järkyttävät 17, joten Waaran ensiesiintymisellä oli ainakin yleisöä! Tuomarina oli Agnes Ganami-Kertes. Pennuissa Waaran lisäksi Wirri ja Piuha.
Waaran mielestä kehän pinta oli ihan kaamea, luisti vauhdikkaan kakaran alla :( Onneksi juoksuttamalla rentous löytyi, ja taisi se tuomari jo ennen kehän alkua vähän vilkuilla Waaran liikkeitä ;D
Waaran kehäkäytös oli loistavaa, ainoastaan edestakaisin juostessa liukkas häiritsi ravaamista.
Tuloksena KP, ja sitten jännättiin siskojen kehää. Wirri veti pidemmän korren, joten pentujen ROP-kehässä juostiin kilpaa Wirri-siskon kanssa. Vielä kierros ja tuomari tyrkkäsi Waaralle ykkössijan :D
Upeasti alkoi Waaran näytelmäura: ROP-pentu kera KP:n :)Arvostelussa luki seuraavaa:
Well developed. Good typish kelpie puppy. Excellent outline. Correct head shape. Well set correct ears. Shows strong back with angulations. Breed typical coat & movement. Näyttelypaikalta lähdettin agihallille juoksuttamaan kelpoja.
Paikalla oli 13 kelpietä ( Nemo, Waara, Rape, Woitto, Arwo, Warma, Carmen, Mocca, Nef, Wirri, Fiona, Koodi, Komo), joista samanaikaisesti taisi juosta irrallaan 11 kelpietä ongelmitta! Ja jotkut kehtaa väittää, että kelpiet ovat muka epäsosiaalisia toisia koiria kohtaan ;) Nemo-parka yritti epätoivoisesti paimentaa juoksevia kelpieitä, mutta heikolla menestyksellä :D Waarakin sulautui joukkoon ilman murinoita, ja uskokaa tai älkää: sekä Nemo että Waara tulivat kutsusta nakin hakuun, ja jatkoivat sitten taas hännät tötteröllä juoksentelua!
Muutama kuva todisteeksi, kiitoksia kuvaajana toimineille Laamasille!Waara selätti naisen :DTänään oli sitten vuorossa oman tokotreeniporukan "möllitoko".
Nemolle oli tavoitteena saada kisamainen suoritus, jossa kuitenkin palkkausta muutaman liikkeen välein.

Paikkamakuu 7,5
2,5min, ALO ja AVO koirat samassa, piilo hallin ovesta ulos. Nemo tipahti vasta 2 käskystä maahan, tätä pitää nyt tehotreenata, ja jäi vinoon... Muutaman kerran näyttäydyin piilosta Nemolle, sillä mie vähän luulen, että piippailu johtuu epävarmuudesta miun vähitessä näkyvistä. Nemo oli paikkamakuun ihan hipihiljaa, pikkaisen oli ollut levottomuutta.

Seuraaminen 9
Hieman häröilyä ja kontaktin tippumista, mutta kokonaisuutena ok. Ei unohtunut matkalle :D

Liikkeestä maahan 9
Nuuskutteli maata

Luoksetulo 5
Läpijuoksu, niin kuin aina ensimmäinen yritys, kun ollaan kokeessa tai "kokeessa".
Toistettuna pysähtyi tosi napakasti. Että mitenköhän tämän korjaisi?

Liikkeestä seisominen 8,5
Huomasin silmäkulmasta, että hiipi muutaman askeleen käskyn jälkeen. Veikkaus: käsiavun pois jättäminen on tuonut epävarmuutta, eli lisää treeniä vaan nopealla palkkauksella

Nouto 10
Superia! Törmäsi luovutuksessa, mutta hällä väliä, kun muuten ihan sikahieno!

Kaket 5
Teki töpinöissään, mikä kostautui toisessa istumisessa tekniikan pettämisenä, pylly liikkui etujalkojen pysyessä paikallaan.

Hyppy 9
Muuten mainio, mutta emäntä voisi kerrata AVO-säännöt :D
Nemo hyppäsi, pysähtyi seisomaan ja jäin odottamaan liikkeenohjaajan käskytystä istumiselle. Ihan kiva, mutta kun se käsky pitää antaa omatoimisesti :D Nemo odotti innosta pinkeänä seisoen istumiskäskyä, kankku maahan ja intopinkeä hyppy takaisin perusasentoon :D

Kokonaisvaikutus 9
"Hyvin hallinnassa, tekee iloisesti" OHO :D

Kokonaispisteet 152,5p ja AVO2
Pisteistä viis, piru mikä vire oli koirassa!

Otin Nemon suoraan autosta liikeisiin, sekä paikkamakuuseen että loppuihin.
Tähän mennessähän olen kokeissa ottanut Nemon tosi hyvissä ajoin totuttelemaan ympäristöön.
Nyt päätinkin tempaista ja viedä koiran kylmiltään kehään, ja se kannatti! Virettä oli ja se pysyi, eikä lähtenyt lapasesta!
Jälkikäteen ajateltuna koeympäristöön totuttaminen on toiminut vireen laskijana, sillä Nemon kanssa odottelu on tuskaa: "Hiljaa! Ei vedä! Et mene! Tänne! Nyt loppu!" ja sitten mietitään, mihin se vire häviää... Lisäksi odotellessa tulee helposti lahjottua nameilla koira pysymään kunnolla, joten mitäs odotettavaa sillä koiralla enää kehässä on?
Seuraavassa kokeessa siis koira suoraan autosta suorittamaan, meni syyteen tai saveen! :D

1 kommentti:

  1. Hmmm… Tuo sun tokoidea laitto mutkin ajattelemaan asiaa ja tulin sun kanssa samaan lopputulokseen, että ei sitä koiraa ehkä kannatakkaan laahata ympäri kisapaikkaa, se vaan kyllästyy koko hommaan. Enhän mä treeneissäkään sitä valmistele kuin hetsaamalla innon päälle ja hommiin. Mäpäs kokeilen kanssa tuota ensi kisoissa… Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista