maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ihmeidentekijä

Lauantaina oltiin Waaran kanssa Mikkelissä Nina Frantsin agikoulutuksessa. Välistävetoa, päällejuoksua, koiran linjaamista vauhdin kärsimättä ja jos vaikka mitä. Ja ennen kaikkea: viimeinkin miut saatiin tajuamaan, mikä meidän ratasuorituksissa mättää!
Aikaisemminhan miulla oli maailman rauhallisin ja selkein ohjaus. Jostain mistä lie ohjaukseen on tullut lisämausteeksi huitaisut ja huiskaukset. Lopputuloksena hylly tai vähintään kielto, kun liike & rintamasuunta menee toisaalle, ja yritän huitaisemalla mukamas ohjata koiran jossain ihan muualla olevalle esteelle. Miksei irtoo häh?
Ninan koulutuksessa huiskaisut ynnä muut vastaavat oli nounou. Kohta tehtiin uudestaan kunnes meni miun nuppiin asti, miten ne kädet pidetään kurissa, ja sen jälkeenkin otettiin vielä pari kertaa sama kohta, jotta varmasti kanssa meni jakeluun, eikä onnistunut tuurilla.
Ja kas, Waara irtosi juuri sopivasti, pysyen kuitenkin täysin ohjattavissa ja vauhtikaan ei juurikaan hidastunut! Tsädäm, helppoo kun sen osaa tällaiselle idarille rautalangasta vääntää!
Oikein tunsin, miten rattaat päänupissa naksahteli paikoileen, että NÄINHÄN sitä tosiaan pitääkin tehdä! Äärimmäinen AHAA!!!-elämys!
Rata oli tämmöttinenVielä videotakin
Sunnuntaina lähdettiin sitten aamusella Hannan&lauman kanssa kohti Janakkalan agikisoja. Naamakirjaan olinkin päivittänyt, että jos kykenen pitämään Ninan opit päänupissa, niin huippuratoja tiedossa. Ja näinhän siinä kävi! Tuomarina kaikilla radoilla Asko Jokinen, jonka radoissa oli ihan kivasti haastettakin.

C-rata hyppis
Tulos 10 (-7,53s, 3,94m/s)
Sij. 5/ 24Sikaporsas nousi taas lähdössä seisomaan, ja taas eka rima tippui. Eli jos ei pysy, niin eka rima on vaarassa. Niistolla kakkosen takaa, vekki ennen kolmosta oli liian löysä, mutta karjaisemalla sain vietyä putkeen oikein. Linjasin liian hätäisesti ennen vitosta, minkä seurauksena hyppäsi kohti putkea, pyörähti muttei sentäs kiellon arvoisesti. Pituudelle asti ihan ok, ennen pituutta vekkasin liikaa ja otin vauhtia pois ansahypyn takia, ja pituuden hyppy jäi lyhyeksi: vika palikka kaatui. Muurin vekki aika makea, W hyppää poikittain :D Loppusuoralla irtosi kivasti, vaikka jäin taas ihmettelemään.

B-rata agi
Tulos -8,04 (3,65m/s)
Sij. 3/ 31Alku ok aina keinulle asti, jota lähdin varmistelemaan, ettei sieltä enää liidellä pois. Jäikin sitten jumittamaan, sitten poikittain (...) alastulolle, lipsahti alas ja hävitin koiran selän taakse. Onneksi Waara osaa numerot ja osasi silti mennä oikealle esteelle :D 7-8 meni pelastuksilla ja extempore päällejuoksulla, alunperin oli ihan muut suunnitelmat. A:lla muistin lauantain opit ja annoin hakea rauhassa. Loppusuoralla ei ongelmaa, kontaktit toimii nyt superisti! (peeäs paitsi keinu)

A-rata agi
Tulos -12,21 (4,12m/s)
Sij. 1/ 28
Ei paljon kerrottavaa, meni aika loistavasti! :D A:n jälkeinen pyöritys vähän valui, me ei noista pyörityksistä hirveesti tykätä. Samoten keinulle vienti valui kun Waara näki silmäkulmastaan kepit, ne vähän tahtoo vetää... Muttamutta nollavoitto taskuun!

Ja todistusaineistoaToisin sanoen: Jos tahdot tuplanollia ja mieluusti vähintään toisen nollavoittona, niin kannattaa kädä Nina Frantsin koulutuksessa! On hää semmonen ihmeidentekijä!

2 kommenttia:

  1. Wautsi! Hurjasti onnea! :) Pitäskö meidänkin mennä tuon Ninan koulutukseen kun se viimeinen nolla ei tahdo millään tulla.. :D

    VastaaPoista
  2. Isosti onnea, teidän agiliitelyä tullut seurattua täältä blogin välityksellä ahkerasti, ihana että nyt onnistui!! (:

    VastaaPoista