sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Hyvä treeni korvaa puuttuvan älyn

Viimeiset 2 viikkoa onkin menneet emännän sairastaessa poskionteluntulehdusta ja sen sivutauteja.
Viiko sitten jätettiin suosiolla (eli kisapäivän aamuna reppu jo pakattuna...) Kouvolan kisat väliin, ja samaisena iltapäivänä kuumetta olikin jo 38.6, eli onneksi ei lähdetty.

Sunnuntaina oli Tuijan treenit. Oma olotila edelleen sen verran heikko, että Hanna hyppäsi Waaran ohjaksiin. Ja hyvin kulki Apina, eipä paljon tarvinnut uusintoja ottaa kun onnistui ekoilla vedoilla! Kiitos Hannalle Apinan treenaamisesta!

Maanantaina suunnattiin sitten Lauran&Saimin seurassa Kouvolaan Oreniuksen koulutukseen.
Oma kunto oli edelleen aika heikko, pää täynnä räkää ja muutenkin vetelä olo... Tosi sopiva olotila siis Oreniuksen koulutettavaksi.... Ajatus ei kulkenut yhtään, jalat vielä vähemmän, ja kyllä hävettää jälkikäteen katsoa videota "suorituksesta".  Päästiin esteelle 22 asti, sitten oli pakko lopettaa, kun koirakin alkoi jo väsyä kasvihuoneen kuumuudessa. Kiitos Lauralle kuvaamisesta!

Keskiviikon agitreeneissä tehtiin samaa Tuijan ratapätkää, kuin mitä Hanna teki Waaran kanssa sunnuntaina. Jotenkin kummassa virheitä tuli paljon enemmän...
Kaksi eri pätkää, 1-14 ja 21-30.
Ekalla pätkällä vitoselle vippauksen kanssa piti olla tarkkana ajoituksessa, että kääntyi sitten kepeille eikä mennyt hyppyä 11.
Jostain syystä etenkin putken pimeä pää 7 ja 13 oli Waaran mielestä ihan mahdottomia.
Hyppy 11 vipaten toooosi hieno, kunhan vaan malttoi tehdä rauhassa.
Tokalla pätkällä keppien jälkeen sylkkäri hypylle 24, siinäkin maltti oli valttia. Päällejuoksulla 25 hienosti, ne alkaa viimein pelittää kun vihdoinkin tajuan mitä ehkä pitäisi tehdä....
Eilen sitten Mikkelin agikisat. 3 rataa, 10 HYL HYL ja etenkin vikana ollut hyppäri ihan kaamea suoritus. Waara myös hyppäsi vikalla radalla omituisesti, osittain varmasti väsymyksen takia, mutta takajaloissakin on lihaskireyttä. Hieroin eilen iltasella takajalat kunnolla läpi, ja ainakin pohkeet oli ihan kivikovat.
Mutta siis radoille, tuomarina Sisko Pulkkinen.

A-rata 10


Waara nousi lähdössä seisomaan, ja liekö siitä vai mistä johtui, että rysäytti päin ekaa rimaa. Otin kepit varman päälle hitaasti, ja sitten kun yritin kiihdyttää vauhtia, niin keuhkot sanoi no can do. Eli flunssa edelleen muistutti olemassa olostaan. Hypyllä 10 tein sen saman minkä miljoona kertaa ennenkin, eli en heittänyt kunnolla hypylle, lähdin tekemään takaaleikkausta ja jyräsin koiran pois hyppylinjalta, joten kielto. Loppu ihan kohtalainen, eli tulokseksi siis 10 ja aika oli -11 ja kymmenykset päälle.

B-rata HYLTyylikkäästi huti jo tokasta hypystä ja samalla vauhdilla kolmosestakin. Kovasti oli kepeille menossa, joten annoin luvan eli HYL. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ehken ollut viisaampaa korjata, tarkoitus kun ei ole joka radalta bongata keppejä ja oikaista niille... Kepeille oikein sisään vasta kolmannella.
Vedätin puomilla voimakkaasti, ja katsomossa ollut Kirsi tuumasikin, että loikkasi ylösmenon. Hupsista. Ja Aalla tein sen taas: jyräsin takaaleikkauksella koiran päälle, ja huti Aasta. Järjetöntä typeryyttä. Jatkettiin sitten suoraan hypylle ja sain ainakin muistaakseni käännettyä oikeaan päähän putkea. Keinun vasemmalla puolella, ja loppu"suora" kahdella takaaleikkauksella, 17 ja 18 hypyillä.

C-rata HYLKakkosen taakse ottamaan vastaan, ja ohi kolmosesta... Korjasin, kutoselle typerä ratkaisu jäädä odottamaan koiraa putkesta, kun olisi ehtinyt kutosen taaksekin jo valssaamaan. Ja kasilla tein sen TAAS, takaaleikkauksen jyräten ja koira huti hypystä. Huoh. Kepeillä ensin tokaan väliin, uudella yrotyksellä oikein. Tässä taisi tulla kiellot täyteen ja HYL. Sain kun sainkin käännettyä putken oikeaan päähän. Renkaan jälkeen huomasin, että Waara hyppää vähintäänkin erikoisen näköisesti. Muurista selvittiin jos oikein muistan, mutta suoritus ei ollut nättiä nähnytkään. Ohjaus oli jo aikoja sitten tipahtanut pois päältä, joten putken väärään päähän sujahti, ja vielä ohi 18 hypystäkin. Järkkysuoritus kaiken kaikkiaan.
Kirsi kopeloi Waaran takajalat ja selän radan jälkeen, lihaskireyttä löytyi takajaloista. Kiitoksia Kirsille "pikadiagnoosista"! Illalla hieroin Waaran takajalat huolella, ja etekin pohkeet oli ihan kivikovat. Veikkaanpa, että kolmen radan aiheuttama väsymys sekä kipeät jalat saivat aikaiseksi vähintäänkin erikoisen hyppytyylin.

Tänään sitten Lauran ideoima humputtelurata.
Eilispäivän katastrofikisojen jälkeen erittäin tervetullut rata! Waara sai painattaa, ja mie yritin pysyä perässä! Ongelmakohtana oikeastaan vain hypyltä 6 putkeen 7 meno, jossa Waara haki voimakkaasti kepeille. Piti ihan huomauttaa, että seuraa ohjausta äläkä rynni kepeille koko ajan. Puomilla meni hienosti 2o2o, vaikka itse leijeröin hypyn 5 taakse. Aan alastulolla oli vähän henkistä tuskaa, kun väliaidat oli niin lähellä. Mutta tää oli hauskanen treeni!

Nemppis on viikon aikana tehnyt ruutua, kaukoja ja pikkupätkiä seuruuta. Tänään tehtiin ruutua, parhaiten vauhtia tulee, kun mennään kilpajuoksua ruutuun. Metalli hieno, palautti ravilla mutta palauttakoot. Tunnari myös super, haisteli todella rauhallisesti, ja heti oman kohdallla nappasi ja palautti. Hyppy pitäisi viritellä, jotta saisi hyppynoutoa ja Waaralle AVOhyppyä. Eihän tässä ole enää kuin vajaa kuukausi kokeeseen...

3 kommenttia:

 1. En kyl kunniaa voi tosta humputtelusta ottaa.. kaverin blokista se on lainattu :D
  -laura-

  VastaaPoista
 2. No mutta ideoit sen lainaamisen kuitennii :D Tää tuli treeneihin ajatuksella "jos jotain ottais", siulla sentäs oli radanpätkä paperilla :D

  VastaaPoista
 3. http://veerr.kuvat.fi/kuvat/K%E4ytt%F6/
  Tuolla pitäs olla jotain kuvia teistä C-radalta :'D

  VastaaPoista