torstai 7. huhtikuuta 2011

Välistävetoa

Jäi nuo sunnuntain surkeat ratatreenit sen verran ahdistamaan, että käytiin sitten tiistaina tekemässä pino välistävetoja ja päällejuoksuja videoituna. Eipä tartte enää ihmetellä, miksei välistäveto sunnuntaina onnistunut.

1. Ensin kuvittelin tekeväni hieeenoja välistävetoja, mutta jostain syystä koira ei niitä tehnyt.
Video: ohjaaja hytkyi omituisesti välistävetokohdassa.

2. Tästä sisuuntuneena särmäsin ohjausta, NYT ainakin ohjaan kunnolla ja koirakin jo sattui välillä lipsahtamaan siitä välistäkin.
Video: Oli siinä ehkä jonkinlaista nykimistä havaittavissa, kun piti koiraa välistä vetää....

3. No ärkele. Liioitellaan sitten ihan kunnolla sitä ohajusta, huidotaan kuin tuulimylly! Ja koira kulki hienosti!
Video: ohjaus näyttää hetkittäin jopa selkeältä, vieläkin vähän nykäisyssä toivomisen varaa.

Että näin. Thänk kod videoinnista, eipä tarvihe taaskaan miettiä, missä se vika on.
Päällejuoksuissa sama juttu. Ja niissäkin piti siis käydä koko lista läpi, ei tullut mieleen heti siirtyä kohtaan kolme. Ja tämä on hyvin yksinkertaistettu ja lyhennetty versio, oikeasti välissä oli myös "kompastelen jalkoihini, miksi koira ei tule välistä?", "kannattaa juosta suoraan ja ihmetellä, miksei koira käänny" sekä "potkin koiraani takaakiertoon". Älä kokeile tätä kotona!

Vapaaehtoisia myymään miulle seuraava koiraa agilityyn?

Eilen sitten ryhmätreenilöissä tehtiin kokopitkää rataa, joka miun toivomuksesta aloitettiin tuolla sunnuntain aloituksella. Ja hitto vie, nyt siinä alussa ei ollutkaan mitään ogelmaa? Saatiin onnistumaan jollain maagisella niistojaakotuswatevö- ohjauksella (tunnetaan myös nimellä Kuusiston kikka) alku, vähän meinasi valua pitkäksi mutta kertaakaan (!) ei mennyt väärälle hypylle alussa!
Suorasta putkesta kepeille suljetusta kulmasta, koavasti haki kakkosväliä kunnes tsadaa! tajusin nykäistä pienesti keppien alussa.
Putkiin irtoamisessa ei tänään mitään ongelmaa, ja putken jälkeenkin pystyi vedättämään ilman että tuli hypyistä huti. Puomin alastulosta keskusteltiin hieman, ja kelpie pääsi myös jäähylle keskustelun tuloksena.
Lopussa alkoi ohjaajalta loppua kunto ja henki, kun flunssaa pukkaa ja tällä radalla oli pakko JUOSTA!

Voi apua, hirvittää jo valmiiksi maanantain Oreniuksen koulutus, toivottavasti flunssa on siihen mennessä ohi...

Tiistaina käytiin Kisapuistossa tokoilemassakin.
Nemo thö eläin teki luoksetuloa (seisominen kas taas valuuuuuuuuuuuu) ja tunnaria (ei löydy tuon tästä tän ekan vaan). Onnistunut treeni siis.
Apina teki vain pikkupätkän seuruuta ja noudon, kun oltiin käyty juuri agiliitelemässä. Apinahan nouti ongelmitta, eipä paljoa yllättänyt!

Nemo thö eläin teki eilen myöskin motivaatio-ruutua agihallin pihassa. Tai no ensin piti vähän ravistaa ennen käyttöä, kun muutamat lähetykset päättyi siihen, että melkein onnistui mutta sitten ihan unohtui, mitä oltiinkaan tekemässä. Ravistamisen jälkeen löytyi oikea motivaatiokin, ja ruutuun mentiin ihan asenteella! Olisko vähän helpompaa, jos viittisi heti tehdä töitä? (nimim. paraskin puhuja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti