tiistai 1. helmikuuta 2011

Sitähän vois jo kisata!

Waara sisaruksineen täytti eilen 18kk, joten agilityn kisaikä saavutettu!
Varkauteen 12.2. on jo ilmot lähetetty,  mutta tämä ilta aikaa vielä miettiä, mitä ensi sunnuntaina tekisi... ;D

Viikkoon on mahtunut treeniä taas jos ja vaikka kuinka paljon, treenipäiväkirjaan ei ole kaikkia kirjattu ylös, joten katsotaas, mitä enää muistetaan :)

Tokoa viikon aikana pariinkin otteeseen

Waara
- Lyhyttä seuruuta lelupalkalla, ihan jees, edistäminen alkaa olla historiaa!
- Luoksetuloja edelleen suorina, kun se pysäytystekniikka on miulla vieläkin mietinnässä...
- Paikkamakuissa ei moitittavaa :) Piilossa itse, välillä kerran välipalkaten.
- Ruutu alkaa hahmottua hienosti! Nyt nami viety odottamaan niin, ettei W näe, ja silti ruutu löytyy hienosti!
- Jäävät kaipaa lisävahvistusta, ja itsekin pitäisi muistaa sävyerot käskyissä.

Nemo
- Paikkamakuut ok, edelleen nami maassa toisella puolella pitämässä koiraa suorassa. Samalla myös vire noussut, ja nuuskiminen hävinnyt lähes kokonaan, loistoa!
- Seuruissa vaihtelevaa. Hannan kanssa tekee kyllä PRO-seuruuta :D LPKY:n hallitreenissä viime sunnuntaina myös ihan kohtuullinen pitkä seuruu välipalkoilla.
- Jäävissä TAAS arpomista, ei malta kuunnella eikä keskittyä.
- Ruutu alkaa taas toimia, vauhti löytynyt ja sunnuntaina kesti pari toistoakin! Nami viety nyt odottamaan niin ettei Nemo näe.
- Kaket. Sunnuntain treenien AHAAelämys: Käsimerkit sotkee! Pelkillä suullisilla tekee paaaaljon rauhallisemmat vaihdot! Laitetaan siis harkintaan, josko jätetään käsimerkit pois.
- Luoksetulo. Seisomista sekä suullisella että vahvalla vartaloavulla. Pitäisi ottaa lyhyempää matkaa, jotta pysähtymistekniikka paranisi. Nyt tekee hipsutihipsuti pysähdyksen.
- Tunnari. Sunnuntain treenien jälkeen AHAAelämys: rivi onnistuu, ympyrä ei! Sunnuntain ympyrätunnari meni täysin noudoksi. 9 väärää, ei haistellut YHTÄÄN vaan teki noutona 4 kapulan tuonnin. Sitten homma seis, hetken tauko ja lähetys uudelleen. Nytkin otti ensin väärän, sitten ! ja nappasi oikean. Tämän jälkeen kapulat riviin, ja toi ongelmitta oikean. Johan on! Lähdettävä siis helpottamaan, eli kääntämään riviä mutkalle ja sitä kautta ympyräksi.

Ei siis mikään turha tokotreeniviikko, herätti taas monta ajatusta, miten edetä susien kanssa :)

Agilityäkin on toki treenattu :D

Keskiviikkona tehtiin Tuijan treenirataa peilikuvana, eli siis tätä toistepäin, A:n paikalla keinu:













Tällä kertaa toimittiinkin fiksusti, eli pari toistoa per koirakko, ja vuoron vaihto.
Tosi kivasti saatiin onnistumisia, eikä mennyt jauhattamiseksi!

Torstaina oli omien koulutettavien treenit, paikalla vain yksi yksinäinen sielu, joten Waarakin pääsi treenaamaan.
Rata oli kerrankin ykkösluokan tyyliin "sinne ja takaisin", ja sehän sujuu kuin vettä vaan!
Apinallakin oli ihan eri asenne tehdä töitä, kun sai kaahottaa menemään :D Kontaktitkin toimi ongelmitta, kepit samoten, vaikka kepeiltä oli vienti sivusuunnassa hypyn kautta puomille.
Ehdottomasti pitää jatkossa tehdä enemmän näitä helppoja ratoja, jotta Waaran itseluottamus ja esteenlukutaito paranee entisestään. Vaikeilla pyörityshässäköillä on seurauksena ollut se, että Waara on alkanut enemmän kysellä ja pyöriä paikoillaan, kun ei osaa lukea epämääräistä ohajusta.

Sunnuntaina sitten käytiin Apinan kanssa oman seuran agiepiksissä.
Osallistuttiin sekä möllien että ykkösluokkalaisten radoille. Ja videoilta näkyy, että mie liikun taas hitaasti kuin laiska lehmä :D

Möllirata oli ihan sujuvaa menoa, ihan itse otin ekan kiellon putkelta, kun jäin liian kauas ohjaamaan, ja Apina teki kunniakierroksen putken ympäri :D Päällejuoksukin tehtiin melkein oikein. Loppusuoran mutkaputken päätin jo rataantutustumisessa viedä niiin pitkälle, että ei varmasti hae väärään päähän. Videoltakin näkee, että mentiin muuten seiniä pitkin sinne putkeen :D Toinen vitonen tuli sitten loppusuoran alusta riman tiputuksesta. En taaskaan muistanut, että jos Waaraa vedättää liikaa putkesta, saattaapi seuraava rima kolahtaa. Muuten kyllä mainiota menoa, kontaktit hienot tosin supervarmisteluilla.



Ykkösten rata sitten kosahti jo alkuunsa. Apina ei pysynyt lähdössä, vaan hippaili ykkösesteeseen kiinni.
Palautin takaisin lähtöön. Rähmäsin puomille käännön täysin, en ottanut Waaralta vauhtia pois, niin meni pitkäksi. Mutta puomin jälkeinen vekkaus oli ihan sikahieno!
Sitten Apinan mielestä saikin jättää yhden hypyn väliin... Eikä A:kaan meinannut löytyä, kun itse ensin sähelsin ihan kunnioitettavan paljon. Renkaan jälkeen Waara lähti omana ratkaisunaan juoksemaan putkelle. Video paljastaa karun totuuden: miun vauhti hidastuu melkein pysähdyksiin, joten Waara lukee vaiúhdin hidastumisen kääntämisenä. Onneksi on videot, niin syyllinen löytyy aina! Kepeillä ihan sikahieno takaaleikkaus, ja loppuratakin ihan kohtuusujuvaa menoa, viimeisen hypyn arpomista lukuunottamatta.



Uusi harrastuskin aloitettiin menneellä viikolla, nimittäin koirahiihto vai mikä se on :D
Lyhyitä pätkiä olen Waaralla vedättänyt, ja tuohan heti tajusi, mistä on kyse!
Nemo taasen kateellisena yrittää olla häiriöksi. Eilenkin Waara sai ensin vetää, ja Nemo yritti aluksi häiriköidä.
Kieltämällä (eli hyvä etten sauvalla kalauttanut kalloon, kun ei muuten uskonut) sain Nemon pysymään kauempana. Huvittavinta on se, että Waaran vuoron päätyttyä Nemo tuli selvästi esittämään, etät nyt olisi sitten hänen vuoronsa vetää :D Nemo, joka inhoaa valjaita, käytännössä puki valjaat itse itselleen :D
No mikäs siinä, laitoin valjaat kiinni ja lähdin hiihtämään. Mie olen vaan Nemon selkävaivojen aikaan tehnyt hyvin selväksi sen, että vetäminen on ehdottomasti kiellettyä. Joten ei Nemo sitten nytkään vetänyt, vaan ravasi ylpeänä miun edellä, kun pääsi "töihin" :D
Ja kun vapautin Nemon, niin Waara tuli vuorostaan tyrkylle, josko hää saisi vielä käydä vetotöihin :D
Aikamoisia työnarkkeja molemmat koirat, oli laji mikä hyvänsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti