maanantai 6. joulukuuta 2010

AgiApinasta tuli TokoApina

Imatran hieno episnolla ei todellakaan saanut jatkoa oman seuran epiksissä viime tiistaina...
Vika ei ollut koirassa, vaan siinä surkeasti ohjaavassa, erittäin huonosti liikkuvassa akassa.

Ratapiirrokset sinne päin, ei kaikkea voi muistaa...

Möllien rata näytti suunnilleen tältä


Mölliradalta eka vitonen tuli neloshypyn kiellosta. Lähdin varmistamaan putkeen vientiä kääntymällä Waaraa vastaan, mutta oma liike pysähtyi niin voimakkaasti, että Waara kiersi hypy.
Toinen vitonen tuli puomin ylösmenolta, tein takaaleikkauksen, eikä Waara kestänytkään sitä vaan hyppäsi ylösmenon puolesta välistä pois!
Tuloksena siis 10 nippa nappa alle ihanneajan, joka oli kyllä tiukka ja vaati nopeudeksi 3m/s.
Sijoituttiin sentäs maximöllien kolmansiksi :D

Kilpaavien rata taasen näytti apaut tältäKepeillä Waara liukastui aavistuksen vikassa välissä, ja tuli viimeisen kepin ohi. Otettiin kepit uudestaan, siitä vitonen. Mölliradasta viisastuneena vein neloshypylle paremmin, sitten onnistuin koomisesti hävittämään Waaran jonnekin selän taakse, ja Waara humpsahti putken väärään päähän eli hyllyksi meni. Vitoshypyn jälkeen meinasin onnistua paiskaamaan Waaran uudestaan putken väärään päähän, mutta tällä kertaa Waara armahti, ja sain käännettyä oikeaan päähän.
12 13 14 välille oli hieno suunnitelma, joka ei toteutunut todellakaan, koska ohjaaja oli taas kerran valovuoden jäljessä koiraa. Jotenkin sain rävellettyä Waaran kuitenkin virheettömästi tuosta kohdasta, ja Waaralle alkoi riittää, joten jätti viimeisen hypyn välistä ja suunnisti suoraan lelun kimppuun :D Eipä siinä paljon ollut ohjaajalla asiaan vastaan laittamista, kun ensin sössin käytännössä koko radan...

Eilispäivänä olin pari tuntia kuunteluoppilaana seuraamassa Tarjan tokokoulutusta. Etenkin Nemon tokoiluihin saatiin lisävinkkiä, varsinkin palkkaukseen eri liikkeissä. Ruudun, jäävien, luoksetulon ja kaukojen palkkaamiseen erityisesti.

Itsenäisyyspäivä käytettiinkin sitten tehokkaasti tokokokeessa Hollolassa. Kokeessa vaivaiset 147 koiraa, joten ihan kiitettävästi vilskettä.

ALO ja VOI kehät meni koko ajan päällekäin, joten sain juosta vaihtamassa koiraa koko ajan, ja piti vaihtaa koirien järjestystä kehissä. ALO oli lisäksi jaettu kahteen kehään kahdelle tuomarille, joten sählinkiä riitti. Waara aloitti urakan 9.30, ja kisakirjan sain vasta 14.30...
Waara teki siis ensin luoksepäästävyyden ja paikkamakuun. Waaran olisi pitänyt mennä toisena yksilöliikkeisiin, mutta miun piti mennä Nemon kanssa VOI paikkamakuuseen. Kehäsihteerit sanoivat, että muulla ei väliä, kunhan huolehdit paikkamakuut, teet sitten yksilöt sopivassa välissä.
Muuten kiva, mutta VOI paikkamakuun alku venyi ja venyi, minkä seurauksena ALOn ykköskehän arvostelu oli jo päättynyt, kun oltiin sinne Waaran kanssa menossa.  Päästiin sentäs kakkoskehään tekemään kaikki muut paitsi hihnaseuruu, jota jouduttiin odottamaan sitten 12.30 asti...
Tietty Nemon VOI liikkeet olisi taas menneet tuon Waaran viimeisen liikkeen kanssa päällekäin, joten sain siirrettyä Nemon vuoroa aikaisemmaksi.
Kaiken päälle toinen ALO-tuomareista kehtasi moittia, että "Sitä pitää itse pitää siitä omasta vuorosta kiinni ja seurata kehää!" Ja tää nimenomaan sitä yritti ja juoksi kehästä toiseen, mutta minkäs sille mahtaa...

Ensin Nemo, jolla ei mennyt niin mahtavasti...
Tuomarina Jaana Tala

Paikkamakuu 8,5
Oli kääntynyt lonkalleen ja sen takia vinoon, aavistuksen ryöminyt.

Seuruu 5,5
Oli pitkä kuin nälkävuosi! Hidasta kävelyä mentiin kehä päästä päähän edes takaisin sisältäen kaikki käännökset, ja väliin askelsiirtymät. Sama juttu juoksussa, käännöksiä pirusti ja pituutta riittävästi... Normikäyntiä ei menty juuri ollenkaan. Ja Nemon ilmeestä näki seuruun jatkuessa ja jatkuessa ja jatkuessa, että kohta alkaa riittää... Yksi perusasento kesken liikkeen ja loppu PA jäi tekemättä, joten noista -3. Tuomarikin sanoi, että numero ei kerro totutta seuruusta, sillä oli ihan hyvää seuruuta.

Istuminen 0
Ylläri jäi seisomaan...

Luooksetulo 0
Ei minkäänlaista reagointia seisomisen käsimerkkiin, maahan meni kun karjaisin niin, että kaikki hallissa olleet koirat taisi painua maahan...

Ruutu 0
Bongasi ruudun, jes. Meni ja kiersi ruudun nurkkamerkin, sen jälkeen keskittyminen herpaantui, unohti mitä on tekemässä ja alkoi haukkua ja juoksi takaisin miun luo. Että jee. Sain kokeilla uudelleen, mutta ei irronnut enää yhtään.

Hyppynouto 7,5
Enpä tiedä mistä lähti pisteitä, oli ihan ok? Eikä tuomari ees kommentoinut mitään?

Metalli 0
En pysty ottaan tota suuhun, vaan käyn haukkumaan... Ja juoksi vieressä olleen hypyn kautta hypäten miun luokse, uudella käskyllä edelleen meni hypyn ja sitten metallille, jonka toi kun kehun nostosta. Mutta siis hyppynoudon tehotreeni on toiminut, kun hyppy löytyi tässäkin :D

Tunnari 0
Oli ihan ok oloinen ja kuulolla. Lähetin kapuloille, aloitti haistelemaan nätisti oikeasta reunasta alkaen, haisteli 4, liekö oikean kohdalla pakka sekosi, meni vikan kapulan luo ja vei sen liikkurille... Käskin uudestaan etsimään (idiootti minä!!!) ja meni nostelemaan mitä sattuu, komensin pois.

Kaket 0
Olikohan I-S-M-S-I-M. Ekaan istumiseen 2 käskyä, samoten toiseen seisomiseen. Lisäksi alkoi toisen seisomisen aikana HAUKKUA?! Pimee koira.

Kokonaisvaikutus 7
Tuomari sanoi koiraa rauhattomaksi ja tuumasi sitten, että "Sehän tosin taitaa olla tälle rodulle tyypillistä" No toivottavasti ei ole!

Pisteitä siis huikaisevat 78... Wuhuu.

Siten Apinaattori.
Tuomareina Taru Törpström (liikkeet 1-3) ja Ossi Harjula.

Luoksepäästävyys 9,5
Emmää kestä mun on pakko moikata tota MOIMOIMOI! Eli takamus "vähän" nousi... :D

Paikkamakuu 9
"Levoton" Tuijotti herkeämättä miuta, muutamaan kertaan etutassut teki epäilyttävää "nousisko" heilahtelua. Taisi olla hallissa vähän liikaa häiriötä pienelle Apinalle...

Hihnaseuruu 8
"Näytti kilpajuoksulta" eli edisti.

Vapaana seuruu 8,5
En tiiä mistä rokotti, olisko sitten ollut edistämistä?

Maahanmeno 10
Nou komments :D

Luoksetulo 8
Eteentulo väljä, sivulle siirtyessä törmäsi.

Seisominen 9
Liikutti kuulemma vähän jalkaa... :D

Hyppy 8
Hyvä hyppy, pysähtyi käskystä mutta alkoi haistella ja liikkua, ennen kuin ehdin vierelle.

Kokonaisvaikutus 9
Törppis antoi 10! Harjula 8.

Pisteitä siis 173,5 ja ALO1!! Sijoitus 6/51, että aika mainiosti meni! Ja tuomaritkaan ei todellaakaan sieltä lepsuimmasta päästä. Tietty TOKAVIKA koira tiputti meidät palkinnoilta, kun 5 parasta palkittiin...

Ja nokka kohti AVOA, ei jaksa ALOa enempää tahkoa :)
Ja josko sitä keväällä böhistäisiinkin... ;)

1 kommentti:

  1. Onnea hienosti menneestä kokeesta Waaran kanssa! Hieno aloitus toko-uralle =)

    VastaaPoista