maanantai 20. joulukuuta 2010

Meni syteen tai Savikkoon

Päästiin viime viikolla Waaran kanssa pikahälytyksellä Savikon Sepon koulutettaviksi. Joulukuun agitaukoon tuli siis kolmen tunnin poikkeama :D

Koulutus oli Espoossa Sporttikoirahallissa. Pakkasta oli reilut 10 astetta, joten lämmin halli oli enemmän kuin tervetullut :)
Seppoa odotellessa (kröhöm... :D) ehdittiin Waaran kanssa testailla outoja esteitä. Ja kyllä kannatti, sillä kokomusta putki olikin yllättäen ihan kauhian vaikea suoritettava! Vasta, kun käänsin putken suoraksi, pystyi siitä juoksemaan läpi. U-putki onnistui, kun autoin juoksemalla vieressä, ja lopulta putken pystyi  jo juoksemaan yksinkin. Kaikkea sitä :D
Metallinen keinu mentiin ensin komeasti lentokeinuna, ei ehtinyt värähtääkään kun Apina oli jo poistunut esteeltä... Uusintayrityksellä muistui kelpiellekin mieleen, että mites se keinu pitikään suorittaa... Metallipuomin kanssa ei ollut ongelmaa, mutta metalli-A sai osakseen luvattoman huonoja alastulokontakteja. Ei tainnut kertaakaan onnistua pysähdys suoraan , vaan aina piti ottaa uudestaan. 
Kateellisena katsottiin Wirri-siskon mahtikontakteja, kaasu pohjassa perille asti ja käsijarrupysähdys 2on2off! Mäkin haluuuuun!

Sepon treenirata näytti tältäRataan tutustuessa oli aika epätoivoinen olo... 
Ensin tutustuttiin, sitten käytiin läpi, miten rata on järkevintä suorittaa.
Taas kerran huomasin, että en todellakaan osaa radanlukua, yritin turhaa liian vaikeita ohjauskuvioita...
Esim vitoshypyllä järkevintä oli vain pyörittää koira hypyn yli ja 4-5 hyppyjen välistä puomille. 
Tosin Waaran kanssa piti "vähän" tahkota, tarjosi ensin backlappia (miten niin treenattu) ja sitten kimpoili muuten vaan mihin sattuu :D Lopulta saatiin suht siististi siivekkeen vierestä kulkemaan.
Seiskahypyltä koira heitettiin kasille, ja itse mentiin muurin vasemmalta. Eipä lukenut Apina hyppyä, vaan koko ajan tuli muurista yli. Tehtiin sitten pelkästään tuota heittoa avustettuna, ja saatiin lopulta onnistumaan sekin :)
Muurin jälkeen hypylle 13 tehtiin etukäteen epäilyttävältä vaikuttanut "täydestä vauhdista seis ja takaakierto", mikä sattuman kaupalla onnistui ensimmäisellä yrityksellä! Sen jälkeen ei sitten onnistunutkaan, vaan putki kutsui koko ajan. Pitää tammikuussa kyllä kokeilla tuotakin uudestaan, kunhan taas treenailemaan aletaan :)
Tätä kohtaaa kyllä rassattiin varmaan kymmenen kertaa ainakin :D Samoten väliä 14-22 tehtiin jokusen kerran, jotta saatiin 19-21 sujuviksi. Ja kyllähän se lopulta nätisti menikin :)
Viimeinen pätkä jäi tekemättä, kun aika loppui kesken. Hienosti kyllä Apina jaksoi toistoa toiston perään, eikä mennyt häsläämiseksi! Rimoja taisi tippua yksi ainoa, ja sekin ihan alussa neloshypyllä :)

Sepon koulutettavaksi pitää kyllä päästä uudestaankin, sopivan vaikeaa treeniä ja kannustus kohdillaan! Agility on sikahauskaa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti