maanantai 26. lokakuuta 2009

Aika menee liian nopeasti...

W-kakarat täyttivät perjantaina jo huikeat 12 viikkoa, ja meno vaan kovenee :D
Osa porukasta ehti jo käydä perjantaina rokotuksillakin. Mekin oltiin Waaran kanssa jo menossa, mutta avovastaanotto olikin perjantaina suljettuna muuton vuoksi. Nooh, josko sitä tänään paremmalla onnella :)

Viime viikolla ei mitään elämää kummempaa koirien kanssa tapahunut. Waara keksi, että aina ei tarvitse istua, vaan välillä voi mennä maahankin :D
Raahasin kotiin kellarista yhden hypyn siivekkeen, ja sitä on nyt kierretty jonkin verran. Selvästi alkaa kakaralle hahmottua homman idea, Nemon protestoidessa portin takana miksi TUO saa tehdä MINÄ en!?
Sylikäännöksiä ja poispäinkäännöksiäkin on treenattu, ja Waarahan tekee mitä vaan namin perässä :D

Lauantaina käytiin agihallilla Saaran&borderterriereiden seurassa.
Waara teki U-putkea, pari kertaa ensin men iihan vahingossa ilman namialustaa, mutta sitten jumahti taas miun käsissä olleisiin nameihin :D
Siivekkeitäkin kierrettiin, ja oppi oli jo mennyt niin hyvin perille, että putkeen lähetyksen sijaan Waara päättikin kiertää lähimmän siivekkeen. Yllätys oli suuri, kun edessä olikin rima, eikä läpijuoksu onnistunut :D
Hallilta mentiin porukalla metsälenkille, joka sujui leppoisasti koirien juoksiessa milloin kukakin ketäkin jahdaten. Tai no, pitihän Jekun ja Nemon ensin vähän testata, kuka kukin on, mutta sen jälkeen ei ongelmia.

Lauantai-iltana pidettiin tokoporukan kanssa "harjoituskokeet". Nemo suoritui heikosti, potku oli täysin poissa.
Paikkamakuussa PIIPPASI >:( ja oli levoton, pysyi kuitenkin paikallaan.
Seuruu oli aluksi haahuilua, puolen välin jälkeen muisti taas, mitä kontakti tarkoittaa.
Liikkeestä maahanmeno ihan ok, tosin nuuskiminen alkoi heti kun maahan tipahti.
Luoksetulossa pysähtyi kohtuullisesti (2 koiranmittaa), millä mie saan sen pysähtymään yhtä napakasti kuin treeneissä? Tosin tämä oli paras koepysähtyminen tähän mennessä.
Liikkeestä seisominen >:( kääntyi TAAS miun perään kun menin ohi, eikun lisää treeniä taas tähänkin.
Nouto ok, tosin huono ote kapulasta ja ravasi takaisin. Palautti vaihteen vuoksi edessä.
Kaukot >:(  kumpaankin istumiseen tarvittiin TAAS 2 käskyä, mikä tässä oikein on?!?! Treeneissä nousee aina ja joka kerta ensimmäisellä.
Hyppy >:( hyppäsi, haisteli ja tuli hypyn sivulle seisomaan. Uusi yritys, hyppäsi, istui käskystä, takaisn kutsusta juoksi ohi ja oli menossa ovelle moikkaamaan porukkaa. PRRKLE TÄNNE, ja kolmas kerta toden sanoi, nätti hyppy.

141p kertyi, eli alaspäin mennään koko ajan....
Suurin ongelma on tällä hetkellä makuuasennon rauhattomuus niin paikkamakuussa kuin liikkeestä maahanmenossakin.
Tällä kertaa haukkuminen ei ollut ongelma, olikohan ennen noutoa kun alkoi haukkumaan, mutta karjahduksella hiljeni. Taisi tulla "koetilanteen" kurinpalautus yllätyksenä koiraparalle :D
Hypylläkään ei tietoakaan haukkumisesta, mutta oli jotenkin aneemisen oloinen muutenkin koko koira.

Tosin videolla suoritus ei näytä nin pahalta kuin miltä tuntui...

Kiitos älyhyvälle tokoporukalle äärimmäisen hyvästä treenistä ja videoinnista :)

Eilen sunnuntaina olikin W-jengin kokoontumisajot Lappeenrannan lähimaastossa. Paikalla 4/5 pennusta, vain Wirri puuttui. Suurena suunnitelmana oli ottaa pentujälkeä sekä esineruutua kakaroille.
Emäntä sössi Waaran ensimmäisen jäljen, tokihan sitä ensimmäisellä jäljellä kannattaa harppoa normaaliaskeleita... Tai sitten ei... Toinen jälki menikin sitten hienosti, Waara käytti nenäänsä ja liikkui hienosti namilta toiselle. Esineruutu ei oikein onnistunut, ehkä kannattaa opettaa se nouto ensin :D
Nemollekin jäljen tein, tällä kertaa tarkoituksena hioa kulmatyöskentelyä tarkemmaksi. Jäljellä 4 90 asteen kulmaa, ja joka kulman jälkeen muutaman askeleen päässä namirasia(=virhe...).
Ensimmäinen mutka meni mallikkaasti, kun hidastin Nemon vauhtia ennen kulmaa.
Muttamutta... Nemo hoksasi "JEE täällähän on taas näitä kippoja!" ja nenä ylös, ja suunta kohti seuraavaa kippoa... Täh mikä jälki?
Otin napakasti lyhyelle hihnalle, ja käskytin JÄLKI, enkä päästänyt etenemään nenä ilmassa. Tovin pyöri rinkiä, kun ei olisi malttanut mennä jälkeä pitkin, mutta lopulta lähti kuitenkin kulkemaan jälkeä.
Ennen seuraavaa kulmaa yritti taas oikaista suoraa kipolle, mutta palautin takaisin ja vaadin menemään jälkeä pitkin. Kolmas kulma sujui taas, kun pidin remmiä tiukalla, neljännellä yritti taas oikoa...
Että joo.
Viimeisen rasian laitoin piruuttani hiekkatien toiselle puolelle. Nemo selvästi lopetti jäljestyksen kun tultiin tielle, ja ihmetteli, kun yritin vihjaista, että vielä olis homma kesken. Hetken toikkaroinnin jälkeen hoksasi jatkaa jäljestämistä, ja parin metrin päässä tien reunasta löytyikin viimeinen rasia.
Nemon jälki sujui siis hyvin, huonosti ja hyvin huonosti.

Pennut saivat riehua keskenään itsensä melkein tainnoksiin, ja äitikoira Kitkakin juoksutti kakaroita.
Kotona olikin sitten kaksi tyytyväistä ja väsynyttä kelpietä :)

Ai niin, huomasin tuossa äsken Koiranetistä, että 3 viiidestä W-kakarasta on saanut maininnan terveistä silmistä.
Yllätysyllätys Waaran lausunnossa ollut maininta silmässä olleesta näppylästä on nähtävästi tulkittu Vemmelliitossa niin, etteivät silmät ole terveet >:( Kattoos nyt, tarvitseeko asiasta olla yhteydessä Vemmelliittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti