perjantai 13. helmikuuta 2009

Perjantai 13....

Nyt on Espoon magneettikuvausreissu tehty.
Diagnoosi seuraavanlainen:
Nemon ristiselkä mgneettikuvattiin: välilevyt eivät ole degeneroituneet, ei selkäydinkompressiota, tranversaalileikkeissä L7/S1 vasemmalla puolella hermojuuristenoosi.
Kirurginen terapia on hyvin vaikea toteuttaa sijainnin takia. Keskustellaan Esa Kestin kanssa jatkotoimenpiteistä. Jatkakaa fysioterapiaa.

Sama suomennettuna:
Nemolla on L7/S1- nikamavälissä todennäköisesti aavistuksen kokoinen luupiikki, joka painaa vasempaan jalkaan menevää hermoa. Kuvissa piikkiä ei näy, mutta jokin siellä hermoa kuitenkin painaa. Kuvat oli todella selkeät, miekin tajusin heti, missä kohdassa vika on. 
Kohta on niin vaikeassa paikassa, että sitä ei käytännössä voi leikata suoraan.
Vaihtoehtoina tällä hetkellä mennä suoraan yläkautta välilevyyn ja poistaa siitä osa/kokonaan ja toivoa, että paine hermoon helpottaa. Nämä leikaukset useimmiten tuovat avun.
Toisena vaihtoehtona on leikata lonkan kautta ja poistaa fasettinivel, jolloin päästäisiin paremmin itse kohteeseen. Tästä vaan on seurauksena se, että lantio/fasettinivelet/ristiselkä pitäisi stabilisoida n. miljoonalla ruuvilla ja raudanpalalla.... Auttaisi siis hermoon, mutta leikkauksen jälkitilanne.... käytännössä koiran lantion seutu jumautetaan lukkoon.

Vein magneettikuvat kotimatkalla Kouvolan lääkäriin.
Esa soittelee ensi viikolla Espoon lääkärin Anne Muhlen kanssa neuvoteltuaan, miten edetään, leikataanko ja koska, kumpi heistä leikkaa jne....

Nyt sitten alkaakin todellinen säästölinjalla eläminen, vakuutuksen hoitokatosta enää muutama satanen jäljellä, joten leikkaus ja jälkihoito menee käytännössä omasta rahapussista.
Kaikille siis lupa potkaista miuta polveen, jos näette miun ostavan jotain turhaa ja tarpeetonta :)


2 kommenttia:

  1. Meillä oli myös hermojuuren ahtaumaa oikealla puolen, joka alkoi leikkauksesta huolimatta mättää uudelleen :(

    VastaaPoista
  2. Onpas huonossa paikassa mokoma piikki :( Jaksamista, ei ole mukavaa, kun kelpiekaveri sairastaa.

    Johanna

    VastaaPoista