sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Karjalassa kajahtaa...

...käytiin nimittäin Nemon kanssa ensimmäistä kertaa tälle talvelle LPKY:n tokotreeneissä parkkihallissa. Ja Nemo testaili välillä hallin kaikuominaisuuksia haukkumalla :P
Vähän kyllä hirvitti mennä pitkän treenitauon jälkeen ryhmätreeneihin, tai ollaanhan me jonkinverran treenailtu itseksemme, mutta silti...
Hetki meni arpoessa oikeaa treeniryhmääkin, mennäkkö "Tottelevaisuuden alkeet" vai "Edistyneet ja kilpailevat", ja päädyin sitten tuohon jälkimmäiseen.

Treenattiin seuraavia:

Luoksepäästävyys: malttoi olla niin kauan, kunnes kouluttaja koski kuonoon, jollin pomppasi ylös "jeejeemoimoi"-asenteella. Toinen yritys, pidin kontaktia yllä tarkemmin namin avulla, jolloin pysyi ja kesti jopa koskemisen!

Paikkamakuu: muutama melko lyhyt pätkä, pisin taisi olla ehken 30s, palkkasin muutaman kerran, kun piti kontaktia. Vieressä oli rauhaton noutaja, mutta silti Nemo malttoi olla nätisti.

Seuraaminen: kierrettiin muiden ympäri, omalla vuorolla seurasi ihan ok, olisi voinut olla säpäkämpikin, sieti hyvin paikallaan muiden seuraamisohitukset, paitsi Rapen tullessa vuoroon "mää en enää kestä Rapeeeeeeee!" eli pomppasi ylös, kun rape meni ohitse.

Nouto: perusasento, heitto, käsky ja Nemo lähtee laahustamaan eteenpäin nokka maassa....Käsky takaisin perusasentoon, uusi "TUO" ja nyt lähti laukalla hakemaan kapulan?!?! 
Mikälie aivomato sotki ensimmäisen lähetyksen... Meinasi palauttaa kapulan ensin kouluttajalle, mutta uudella käskyllä toi miulle ja tiiviisti eteen. Irroitti käskystä, ja napakasti sivulle käskystä. 
Eli ei siis suurempaa ongelmaa, kunhan Nemo ensin hokasi, että "ai niin noutohan tää olikin" :D

Liikeestä seisominen: Otettiin käskytettynä, ei ongelmaa, pysähtyi napakasti ja pysyi paikoillaan, kun palasin luo. 

Mutta se haukkuminen.... Heti, kun vapauttaa käskyn alta, niin pään aukominen alkaa.
Hiljaiseksi saa vain karjaisemalla ilman varoitusta GRRREIH! mikä ei välttämättä herkempien koirien läsnäollessa ole kauhean suotavaa...
Toivottavasti menee ohi, kun päästään kunnolla treenaamaan, ainakin aikaisemmin haukku on vähentynyt treenikertojen myötä. 

Ainakin tuo eläin väsyi, kotiin tultua sai evästä ja heti syötyään sammahti :D

Ai niin, suoritin tänään koetoimitsijakurssin 1-osan. Kävin tauolla kysymässä kouluttajana olleelta Mäntysen Markulta vinkkiä aloluokkaan...
Mie: Pitäisi pikkuhiljaa koiran kanssa uskaltautua ensimmäisiin tokokokeisiin..
MM: Mikäs koira siulla on?
Mie: 2,5v uroskelpie
MM: No tuon ikäisen kelpien pitäisi jo olla tokovalio!

Kröhöm, ai mitenkä niin ollaan aikataulusta jäljessä tai jotain... :D

3 kommenttia: