keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Uusi treenihalli

Eilen aloiteltiin treenit Etelä-Karjalan koiraurheiluhallissa. Tuurilla on paikka sekä toko-että agiryhmissä, ja tiistaisin Tuurin tokon jälkeen on ideana aina treenata Nemon ja Waaran kanssa vapaavuorolla. Joten tuumasta toimeen!

Tuurille tehtiin häiriköityä perusasentoa ja seuraamista. Hyvin Tuuri parantaa tekemistä häiriön kasvaessa! Hetkittäin piti jo potkia Tuuria edestä pois, kun alkoi painaa seuraamisessa. Ja sehän on ainoastaan hyvä asia, vaikka ei tokossa ihan suositeltavaa. Toisena liikkeenä otettiin merkin kiertoa. Tuurilla on agipohjia tehty paljon siivekkeiden kierrolla, joten teoriassa tokon kartion kierron pitäisi olla piis of kake. No ei ole ollut. Kyllähän Tuuri sen tötsän kiertää, mutta pitää kuonon kiinni tötsässä kierron ajan, siis oikeasti KIINNI. Eilen sitten otettiin muutama toisto niin, että lelu odotti tötsän takana. Teki hyvin, joten kokeiltiin niin, että Kati kävi vain taputtamassa tötsän takana. Hyvin Tuuri juoksi tötsän taakse, ja kun hihkaisin JES!, niin pyöri parisen kertaa rinkiä etsien sitä leluaan... Uusi yritys, sama juttu, ei voi kelpie tajuta, että se lelu ei enää olekaan siellä takana. Lelu siis Katille, ja JES! tötsän takana, ja Kati viskasi lelun oikeaan suuntaan.

Nemon ja Waaran kanssa jatkettiin samalla teemalla, eli EVL:n kiertohyppynoudolla. Ekaa kertaa treenin mukaan hämysiivekkeet, joitten välistä kelpieaivojen oli kyettävä juoksemaan tötsän kiertoon. Ensin lähempää, sitten matkaa pidentäen aina kisapituuteen. Yllättäen (NOT) Waaran mielestä KIERRÄ tarkoittaa HYPPÄÄ!!!, ja hetken aikaa käytiin tahtojen taistelua asiasta. Lopulta naksahti asia perille, ja tötsä alkoi löytymään myös täydestä matkasta. Nemon kaavamaisuudesta oli tällä kertaa apua: läheltä pari onnistunutta toistoa, ja sen jälkeen selvä peli: nemomaisella vauhdilla humputtaen tötsän kiertoon mars! Lisäksi molemmat teki pienen setin seuruuta ja jääviä. Tällä kertaa ei yhtään mokaa jäävien asennoissa, kumma juttu, kun yleensä niitä on pakko arpoa edes yhden asennon verran/ koira....

Old dogs, new tricks! Ensin Waara, sitten Nemo.

https://www.instagram.com/p/BCbKffNk3Vc/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti