sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kympillä kolmosiin!

Mutta ensin muihin aiheisiin.

24. - 26.6. Juhannuskisat Tuorla
Pe agirata
Loppui lyhyeen, olisikohan 8 esteenä olleeseen keinuun, joka päättyi näin














Ja poistuttiin radalta...
Perjantain toinen rata oli hyppäsi, joka meni ihan siedettävästi, muutama ylimääräinen este sattui matkalle.

Lauantain eka rata aiheutti närästystä alkupätkällään, joka vaikutti melkoisen ahtaalta. Ratapiirrokseenkaan en saanut esteitä sopimaan siten, miten ne radalla olivat. Ja oli muuten tuskaisen näköisiä radanrakentajia! Tuomarina oli Räsäsen Minna.



















Alku meni hienosti ihan vaan ottamalla vastaan kakkosen takaa, ja napakka työntö putkeen. Rengas meni hienosti, oma liike vei ohi ansaesteiden ja rengasahne Waara nyt hyppää renkaan mistä kulmasta vaan. Puomin jälkeistä putkea mietin rataantutustumisessa: pitäisikö peräti valssata puomin alastulolla (sarjassamme järkevät ajatukset....). Onneksi tulin järkiini, ja irtosin puomin alastulolla sivusuunassa kohti muuria, jolloin oma liike (!!!) vei ohi putken väärän pään, ja siitä sitten vaan pienellä käden heivautuksella putken oikeaan päähän. Jjjau!
10-11 välissä Apina oli hienosti kuulolla, vilkaisi kyllä ansana ollutta 12 hyppyä, mutta taisin kerrankin osata hillitä ohjauksen(!!) ja olla hiljaa (!!!) kunnes sain kuonon kohti putkea. Tääkin onnistui!
Kepeillä vaan luottoa koiraan, kyllä se ne osaa kunhan en jää itse ihmettelemään. Loppusuora putken jälkeen oli vähän vinksvonks, ei voinut täysillä vedättää, koska hypyt oli sen verran eri linjoilla. Ennen vikaa hyppyä Waara ehti jo kääntyä kyselemään, kun joku oli "vähän" jäljessä, mutta selvittiin virheittä siitäkin.  Ja lopputulos oli



Notta ensimmäinen nolla kakkosista, ja vielä kohtuullisesti voittamalla!

Toinen rata hyllääntyi, en edes muista koko rataa enää...

Sunnuntaina oli vielä viimoinen rata. Tutustumisessa pari kohtaa jäi vaivaamaan, ja kuinka yllättävää, että ratasuoritus olikin sitten sen mukainen. Oltiin Waaran kanssa täysin eri radoilla, irtoiltiin vähän poikkeaviin suuntiin ynnä muuta kivaa. Puolen välin kieppeillä meinasin kompastua koiraan, joten totesin suuren yleisön läsnäollessa Waaralle "Eiköhän lähdetä pois täältä nolaamasta itseämme enempää" ja poistuttiin suorinta reittä maaliin, minä nauraen ja koira haukkuen. Että siinä teille nollavoittajaa!


28.6. Tokokoe Haukkulaakso
Kumpikin koira oli ilmoitettu, mutta vain Nemo osallistui.
Syy kenenkäs muunkaan kuin omistajan. Olin jo viikon ajan katsonut, että Waaran toinen korva on ihmeen likainen. Ei tuo korvaansa millään tavalla rassannut, mutta lika häiritsi omistajaa, ei koiraa. Päätin sitten loistavana ideana putsata korvan tokokoetta edeltävänä iltana. Lopputuloksena ärsyyntynyt, punoittava, kutiava korva. Tosi mahtia. Eli ei asiaa kokeeseen.
Nemppis sitten helletokoili. Tuomarina aina niin mukava Pulliaisen Riikka.

Paikkamakuu 9,5
Jeejee nollautuminen loppui! Hieman levoton, siitä puolikas.

Seuruu 8,5
Ohjaaja taas vähän kämmäili, Nemolta ihan ok toimintaa.

Istuminen 0
Täydellinen seisominen. Ja AVOssahan seisomista ei voinut tehdä kuin joskus ja juhannuksena, nyt sitä ei olla edes puoleen vuoteen treenattu.

Luoksari 8
Oho oho oho! Ihan kunnon pisteille päästiin! Seisominen valui, mutta selvästi aikaisempia parempi! Tehostoppitreeni auttaa! (mitään muuta ei kyllä sitten ollakaan treenattu...)

Ruutu 0
Meni hienosti ruutuun, vain yksi heinätuppo tarkastettiin matkalla! Hienosti ruudussa seis ja maahan, mutta sitten nenä alkoi elää omaa elämäänsä... Haukkiksen kentällä on jonninverran jäniksen papanoita, joten veikkaanpa, että Nemppis sai vainun muutamasta... Kohti koiraa, koira nousee seisomaan, ohjaaja käskee koiran takaisin maahan, käännös oikeean, kohti lähtöpaikkaa, kutsu, koira tulee sivulle, liike seis. Liike nolla, tuomarikin voivotteli. Mutta ennemmin mie nyt huomautan pöhköilystä kuin noidun nollia sitten, kun tulos muuten olisi jo ykkösen tasolla (kyllä, sekin päivä vielä koitta.... joskus....)

Hyppynouto 10
Go Nemppa!

Metalli 0
.... Hetkeä aikaisemmin haki oman ongelmitta, nyt ei edes harkinnut. Hetsaamalla sain hakemaan, ja toi ihan laukalla!

Tunnari 0
... Maisteluerottelua. Nyt tarttis oikeasti joltain viisammalta vinkkiä, miten tilanne korjataan. Palauttaa kyllä oikean, mutta maistelee muitakin.

Kaket 8
Oho oho oho! Ei siirtynyt käytännössä mihinkään, käytin 2 lisäkäskyä, niistä vähennykset. Go Nemppa!

Kokonaisvaikutus 8
Iloista menoa, mutta haukut pois. Jep, Nemppa kommentoi muutamaan kertaan liikkeiden välillä. Mutta nyt olemuksesta näki, että tää on hauskaa jei HAU! Eikä sitä vanhaa räyhRÄYH onko typerämpää RÄYH!

Yhteensä tauluun siis 164p neljällä nollalla, mutta kaikki mistä pisteitä irtosi, oli 8 tai parempia!


2.7. Mikkelin agikisat

Rata A, tuomarina taasen Räsäsen Minna
Olin jo aikatauluja katsellessa tuumaillut, että aika väljäksi on päivä suunniteltu... Ja niinhän siinä kävi, että viime tipassa tultiin paikalle kyydissä olleen Ritvan&Pimun kanssa. Ilmottautuessa oli radalla jo medi2 koirakot yli puolen välin. Oltiin kyllä ohjeistuksen mukaisessa aikataulussa, reilu 40min ennen arvioitua rataantutustumisaikaa. Eikä oltu edes viimeisiä, vaan muutama tuli vasta sitten, kun rataantutustuminen oli päättynyt. Pääsivät sitten armosta vielä tutustumaan.




















Radassa ei ihmeellisyyksiä, putki-puomi erottelu toimi loistavasti. Joku unohti TAAS antaa keinulle jarrukäskyn, ja yritti sitten pelastaa karjumalla "KEINUKEINU" kun koira on jo keinulla... Lopputuloksena hämmentynyt koira, joka tulee keinun sivusta alas. Olin varma vitosesta, mutta videolta näki, että etutassut kävi juuri ja juuri kontaktilla. Loppurata lasketeltiin menemään letkeästi, kun olin varma, että virhe on alla. Kepeilläkin vedätin vähän, jotta kisatilanteisiinkin saataisiin lisää varmuutta. Ja Ritvan kuvaamalta videolta näki myös, että joku ohjasi taas kerran koko radan käsijarru päällä.... Mutta oho hups tuloslistalla olikin kummallisuuksia



Ja joku missasi palkintojen jaon, mutta onneksi kisakirjast sentäs löytyi merkinnät.

Ensimmäisen radan jälkeen tuomariksi vaihtui Jalosen Kari.







Ratapiirros ja todellisuus ei kohtaa, seiskahyppy oli lähempänä alkuhyppyjä, mutta menkööt.
Kakkosen takana otin vastaan, päästin vähän löyhällä kaarroksella, ettei rimat lentele. Muistin uskomatonta kyllä viedä kunnolla kutosputkeen, seiskalle irtosi hyvin. Idiootti-minä päästi 10 hypyn kaarroksen pitkäksi, vaikka jo rataantutustumisessa mietin, että otettava tarkasti. Kepit vieressä, ja keinulle oiottava kulmaa. No ketuiksi meni, kaarre pitkäksi ja koira ohi keinusta. Nyin koiran takaisin ja uusi lähetys keinulle, Ehdin vilkaista tuomaria ja ajattelin, että jopa se nopeaan virheet näyttää, kun kädet oli jo alhaalla... Keppien vienti meni myös pieleen, vaikka tämänkin olin muka niin hyvin suunnitellut: vie rauhassa pituus, reilusti keppien alun ohi ja vasta sitten käskytys kepeille.... No ei ihan menny niinku piti. Videolta näkee, että törkin koira kepeille vaikka koira-parka ei ole edes kunnolla laskeutunut pituudelta. Aloitus menikin pieleen, Waara huti oikeasta välistä, pysähtyi hetkeksi ja sitten uudella nykäisyllä aloitti oikein. Jaahas, toinen kielto eli 10 taulussa. Olin taasen miettinyt valmiiksi, että jos on virhettä alla, niin vedätän kepeillä sivusuunnassa. Näin tein, Waara kepitti hienosti ja loppu menikin mallikkaasti. Ainut että Kirsi sanoi "Kyllä siinä kaksi ihan selvää kieltoa oli, mutta tuomarin käsi ei nousssut kertaakaan" Niin että mitätäh? Käsi ei noussut? Kertaakaan? Oho HUPS!
Tuloslista sen sitten kertoi





Että kympillä kolmosiin!


1 kommentti:

  1. Onnea uudelle kolmosluokan agi-parille ;-)
    -perästä tullaan tai sitten ei
    Leena ja kelpotytöt

    VastaaPoista