maanantai 13. kesäkuuta 2011

Oho

Hupsista heijaa jäänyt vähän päivittelemättä.

Kalenteri kouraan ja olennaiset ylös

22.5. Tokokoe Taipalsaari
Apinalle AVO 2 156p, tasaisen huonoa, ei nollattu mitään :D
Nemppa pääsi viime hetken peruutuspaikalle, pistesaalis 177 eli VOI0

24.5. Silmäpeilaus
Molemmat poijjat peilattava, kirkas oli maailma kummallakin :)

26.5. LAU:n epikset
HYL kun jäi sitten vetämäti ja putken väärä pää kutsui (miksi tää kuulostaa niiiiin tutulta....)

28.5. Ruokolahden agikisat
HYL, HYL, 15,04 Joka radalla tuli virhe kepeiltä! Ja muuten vaan hutiloin hyllyiksi.

29.5. Rannikon agitreenit
Masokisti palasi treeneihin, eli ei mennyt ihan niinku piti. Mie en saa ajatuksiani Timon kanssa samalle viivalle, ja meno on sen näköistä. Hetkellisesti jokin ehkä saattoi onnistuakin.

2.6. Janakkalan agikisat
10 ja HYL, ja molemmilla radoilla kepeiltä virhe... Koira tuntui pirun hitaalta, mutta tarkempi pohdinta sekä kymppiradan aika (-9,93) käänsi syyn tylsiin rataprofiileihin = mene tuonne (ootellaan) tule tänne (ootellaan) mene tuosta (ootellaan)  eli ei mitään virtaavia rataprofiileja.

4. -5.6. Paimennusleiri Kitee
Lauantaina Waara SYTTYI, sunnuntaina ei saatu kumpaakaan koiraa sammumaan... edes hetkeksi... Eli hallintaa ei nimeksikään, intoa sitten senkin edestä.

8.6. Tokokoe Kerimäki
Hellesään iltakoe, lämpöä lähemäs 30 ja kenttä tulikuuma
Nemo ainoa VOI-koira, tulos jossain 150 tuntumissa kait. Tuomari kommentoi, että ihanan aktiivinen ja innokas koira, miusta taas tuntui, että Nemo oli kuin vanha laama... Ehken Nemon kanssa sanat "aktiivinen ja innokas" ovat saaneet hieman uuden merkityksen.
Waara 96p...
Lähti paikkamakuusta kuin telkkä pöntöstä, kun palattiin piilosta koirien viereen. Sanoin "Sivu" ja koira sinkosi kuin amerikkalainen tullimies "Pommi"-sanan kuultuaan! Syyllinen oli vesiastia, johon jäi ennen paikkamakuuta yksi nakinpala kellumaan. Mutta aatella, pysyi kuitenkin niin kauan, kuin oli maahan käsketty :D
Muuten Waara oli jossain ihan muualla kuin tokokokeessa, ei mitään tolkkua koko hommassa. Tuli sieltä yksi kymppi, liikkeestä maahanmeno. Kävi kehänauhan ulkopuolella varmaan kuutisen kertaa kokeen aikana, kun siellä oli kaikkea kivaa jota käydä vilkaisemassa, kuten pieniä kiviä...

11.6. Toko-SM
Hellesäässä edelleen, mittari päälle 30 ja ALO&AVO- kentän hiekan lämpötila kuuleman mukaan yli 50 astetta.
Pisteitä Waaralle 83, kertonee jo aika paljon...
Paikkamakuu nollille, vasta kolmannella maahan, kun on niin KUUMAAAA! Ehdin just piiloon, kun oli noussut istumaan, siitä seisomaan. Pysyi kyllä paikoillaan, mutta jeejee.
Kaket taisi olla ehken 7, ei voi mennä maahan eikä oikein mitään muutakaan.
Seuruu sucks, perusasentoja ei voi tehdä kun pallit paistuu, ja muutenkin seurasi jossain ihan muualla kuin oikealla paikalla.
Luoksetulossa pysähtyi kunhan sai aikaiseksi, sivulletulon sijaan juoksi ohi suoraan koetoimistijateltan varjoon. Aika koominen tilanne kun en näe koiraa missään ennen kuin liikkuri sanoi, että tuolla se on teltassa.
Noudosta tuli muutama piste, luovutusasento ja perusasento ei pysty.
Liikkeestä maahan ei voi mennä, koska maha palaa, koiraa kohti kääntyessä lähti hiipimään taas kohti teltan varjoa, ehdin sentäs saada kiinni.
Liikkeestä seiso ok, loppuperukseen taas parit ylimääräiset käskyt.
Hyppy oli niin hieno ja pystyi jopa istumaankin, mutta takaisin tullessa sivulletulon sijaan se teltan varjo oli nii paljon houkuttelevampi... Vasta kolmannella käskyllä tuli sivulle.
Fiksu koira, mieluummin varjoon kuin paahtavaan aurinkoon. Ainut että oltiin kokeessa.

12.6. SBCAK erikoisnäyttely
Kolme nuorta urosta, tuomari australialainen Leonie Darling ja kaksi harjoitusarvostelijaa.
Ekalle koiralle HYL, tokalle EVA ja alkoi jo naurattaa, että minkäköhän värin ne meille löytää.
Sentäs punaisen ja pinkin kaupan päälle, eli ERI SA NUO1.
Paitti että EVAn saanut sitten arvosteltiin uudelleen, ja ERI tuli, mutta ei päässyt enää kisaan mukaan, koska luokka oli jo arvosteltu. Tulipa tosi voittajafiilis ja sillai. Voitto ei ole mikään voitto, jos sen saa näin typerällä tavalla. PU-kehässä käytiin muodon vuoksi, mutta Waaralla pitäisi olla ehken noin 5kg lisää massaa, jos tahtoisi noin isoissa pippaloissa pärjätä. Luulenpa, että emme hirveästi pyri massaa lisäämään.
Ja arvostelu vielä:
Excellent breed type. Good head & proportions. Still needs time to mature (pieni mikä pieni). Very good front, little weak in pastern. Little soft in coat. Covers the ground well. Light footed. Lithe footed.
Samma på finska
Erinomainen rotutyypiltään. Hyvä pää ja mittasuhteet. Tarvitsee vielä aikaa kypsyäkseen. Erittäin hyvä etuosa, hieman heikot välikämmenet. Hieman pehmeä turkki. Maatavoittavat liikkeet. Kevytjalkainen. Notkeajalkainen.
Tuo loppu varsinkin on hauska, hetki meni miettiessä ja piti google-kääntäjääkin pyöritellä, jotta sain tolkkua. Ja edellisenä iltana furminoin iiiison kasan pohjavillaa Sarin kompostiin, eikä "pehmeä" turkki todellakaan siis ollut yllätys.

Mutta näin blogi päivitetty.

1 kommentti:

  1. Pelastit päiväni mahtavalla tekstillä! Lue: Hervotonta naurua! Onnea uusiin koitoksiin ja täytyy todeta, että sulla on kyllä niin hyviä tekstejä ja erityisen hauskat kelpukat. ;-D

    VastaaPoista