sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Viidestoista kerta toden sanoo

Vuosi ja kuukausi, 15 AVO-koetta, huonoimmillaan 56p, paras 171p ja nyt Nemo on viimein TK1 TK2 BH Kelmi Lehmipoika! Läpihuutoluokasta tulikin sitten tuskien taival, ja kyllä meinasi välillä useaan kertaan usko loppua, kun tulokset heiluivat peräkkäisissä kokeissa laidasta laitaan.
Toukokuun surkeitten kokeitten jälkeen oli pakko pysähtyä miettimään, mitä hittoa Nemon kanssa oikein pitää tehdä, että treeniosaaminen saadaan myös kokeeseen. Pari kuukutta oltiin kisatauolla, ja sitten löytyikin se oikea vire: 7 viimeisestä kokeesta 2 vahvaa kakkosta, ja kolme ykköstä!
VOI-liikkeetkin on jo kohtalaisella mallilla, joten lokakuun lopun maksettu koe vaihtuikin sitten aVOsta VOIksi :D

Kiitos etenkin treenikavereille persiille potkimisesta ja kannustamisesta! Ilman teitä oltaisiin varmaan jo heitetty noutokapula nurkkaan!
Tässä vielä tilastotietoutta Nemon AVO-kokeista, kaikista liikkeistä on parhaimmillaan tullut 9 tai 10, kyllä se ihan oikeasti osaa ;DEilisen koe vielä purettuna atoimeiksi, Parikkalassa oltiin ja tuomarina Markku Mäntynen.
Saatiin kyllä osittain ilmainen ykkönen, mutta eiköhän se tässä vaiheessa jo ole ihan ansaittukkin :D

Paikkamakuu 9
Toinen käsky jätössä, vaihtoi kerran lonkalle ja hieman nuuski maata. Ääntelystä ei mainittu, mutta piippasi ainakin kun palasin luokse. Piilo oli pakettiauton takana, joten ikkunoista pystyi seuraamaan koko makuun. Oli normimakuuta enemmän hereillä :)

Seuraaminen 9
En tiiä mistä otti pisteen, olisko jäänyt jokin perusasento pois? Ei ihan parasta Nemoa, mutta lähellä sitä!

Maahanmeno 9,5
Ei tietoa mistä lähti puolikas, tipahti miun karjaisusta (:D) hyvin maahan, hieman nuuski kun palasin.

Luoksetulo 10
No ei tämä kyllä mikään kympin arvoinen ollut :D Tiukka tuomari olisi antanut 5, vähemmän tiukka 7 ja Mäntynen 10 :D Kiitämme! :D Eli valui liikaa.

Seisominen 8
Jäi hyvin, rytmitin käskyn niin, että käden liike oli apuna. Aavistuksen otti askelia, mutta ei kääntynyt miun mukana ohi kävellessä. Kerrankin onnistui edes kohtalaisesti!

Nouto 10
Vauhti palasi laukaksi, ei olla koko noutoa nyt treenattukaan, ainoastaan irroitusta. Pikkaisen törmäsi luovutuksessa, mutta niistä ei oteta :D Irroitti ekalla, eli irrotustreeni toi toivotun tuloksen :)

Kaket 9
Miulla on muistikuva, että annoin sekä jätössä, että ensimmäisessä istumaan nousussa toisen käskyn. Joko muistin väärin, tai Mäntynen päätti armahtaa :D Muuten priimat, kankku ei liiku senttiäkään :)

Hyppy 0
APUAA!!! Yleisön taputuksista päätellen muista liikkeistä oli tullut järjestään hyviä numeroita, ja sitten nollataan hyppy! Ja kuvittelin vielä kiitokseen asti, että huh ykkönen tulee, ja sitten tuomari nostaa nollan ylös... Nemo hyppäsi ok, istui ok tosin ihan kiinni hypyssä, takaisin hypätessää potkaisi toisella takajalalla vauhtia hypystä, tuli viereen ok. Ja nolla. Syynä tuo esteen potkaisu. Sääntökirjastakaan en sellaista pykälää löydä, että potkusta liike nollautuu :D Onneksi pisteet riitti silti!

Pisteitä siis 165p, AVO1, TK2 ja sij. 1/4 :)
Todistusaineistoa piti tietenkin ottaa :D
Waaran kanssa käytiin viime torstaina ensimmäistä kertaa oman seuran agiepiksissä. Täytyy myöntää, että vähän meinasi jännittää etukäteen... Ihmeellistä kyllä, kisapaikalla ei jännittänyt enää yhtään!
Tuomarina oli O-J Rissanen, joka olikin suunnitellut normaalia kimurantimmat episradat.

Möllien rata näytti tältä
Mie sössin radan hyllyksi jo A:n jälkeisellä putkella, kun en kääntänyt Waaraa kunnolla, ja W haki putken väärän pään. Puomin ylösmeno oli ok, mutta alasmenolla Waara tuli 2on2off-asentoon vinossa niin, että kontaktiin ei koskettu ollenkaan. Komensin pois, ja laitoin takaisin, joten siitä 5 ja HYL. Rataantutustumisessa olin satavarama siitä, että jään jälkeen jo heti puomin alla olevalla putkella. Enpäs jäänytkään, vaan sain ohjattua Waaran hypylle 12 takaaleikkauksella, ja takaaleikkaus myösputkelle 14. Ideana oli siis saada veto pois A:lta. Hypylle 15 tultiin Waaran kanssa samaan aikaan, ja meinasin kompastua koiraan :D Selvittiin kuitenkin ilman lisävirheitä maalin, joten tulokseksi 25 ajalla 35,18, ihanne oli 48. Sijoituksena 9/13. 

Kilpailevien rata näytti sitten tältä


Rimat oli 60cm, ja mietinkin, mennäänkö radalle ollenkaan, koska noin korkeilla rimolla ei olla treenattu ollenkaan, muutama hyppy vaan joskus kokeiltu. Päätin sitten, että jos rimoja alkaa tippua, niin lopetetaan rata kesken ja oikaistaan maaliin. Alku meni ok, otin Waaran vastaan putkelta. Nyt oli pienessä koirassa jo vauhtia enemmän, mikä kostautui vielä epävarman A:n alastulon toimimattomuutena. Kylähän se otettiin, muttei pysähdytty, joten komensin W:n takaisin A:lle, ja siitä HYL. Sitten selvititin puomin alastulolle asti, jolle Waara suoriti hienon juoksukontaktin. Ainut, että meillähän on käytössä 2on2off... Otin puomin uudestaan.Kepit oli loistavat, samoten keinu! Hypyt 16-18 oli sarjaesteenä, ja 18 vielä kaiken lisäksi okseri. Käänsin Waaran liian voimakkaasti hypylle 17, ja Waara suhati riman alta. Otettiin sitten uudestaan, ja nyt ok. Okseri oli pienelle koiralle selvästi yllätys, sillä hyppytekniikka muuttui neliraajaloikaksi, mutta ei tippunut rima :D Loppusuoralla käänsin liian voimakkaasti puktea ja A:ta varoen, ja Waara ohitti hypyn 20. Mentiin silti suoraan maalihypylle, niin satiin vauhdikas loppu! J ayhtään rimaa ei tippunut!

Tyytyväinen täytyy kyllä olla tuohon Agiapinaan, menee tasan sinne minne ohjataan eikä söhlää omiaan. Oma ohajus pitää vaan saada pelittämään kunnolla, nyt ohajus hajosi monta kertaa käsiin. Oman vaikeutensa etenkin kisaavien radalla toi korkea hyppykorkeus, sillä W muutti hyppytekniikkansa täysin ja meni lähes kaikki hypyt pitkinä laakahyppyinä. Treeneissähän meillä on ollut max. 55 rimat, ja niillä Waara osaa suhteuttaa hyppynsä ohjaukseen ongelmitta. Pitääkin nyt ottaa Waaran kanssa hyppytekniikkatreenit mukaan ohjelmistoon, jotta saadaan tekniikka takaisin kohdilleen.

Nyt sitten keskitytään Nemon kanssa VOIvoi-liikkeisiin, ja Waaralle tiedossa tokon ALO- ja AVO-liikkeitä sekä tietty agia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti