perjantai 2. tammikuuta 2015

Happy New Year!

Ihan kansainvälinen otsikkokin uuden vuoden kunniaksi!

Viime päivityksen jälkeen on
Tuurin kanssa reenailtu pentuagia ja normielämää ja käyty leikkaamassa tulehtunut maitokulmuri pois. Mutta hei, yksi maitokulmureista kesti ehjänä ja irtosi itsekseen, jipii!
Waaran kanssa aloitettu agitreenit ja käyty kertaalleen eläinlääkärissä apaattisuuden takia, syytä ei löytynyt ja koiruus palautui nopeasti normaaliksi.
Nemo on touhunnut normisettiään, ääntä ja sikailua riittää.

Voittajassakin pyörähdettiin. Waara oli pienenä yllärinä valioluokassa ERI2 SA, ja valioitten paras oli myös ROP sekä RYP1! Aika hurjaa! Nemo tempaisi vetskuissa ERI2 ilman SA:ta, aika pätevä!

Tosiaan Tuurin vasen alakulmuri (se kolmas kärjestään katkennut) kävi temppuilemaan jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna. Alaleuka tuli todella kosketusaraksi ja turposi hieman. Eläinlääkärissä Tuurilta taju kankaalle ja röntgeniin, tulemana alkava tulehdus ja hammas poistettava ASAP. Näin tehtiin, hammas pois ja kipu hävisi saman tien. Hampaan juuri ei ollut pienentynyt käytännössä yhtään ja hampaan ydin oli sairas, eli sekin pieni palan puuttuminen hampaan kärjestä oli päästänyt bakteereja ytimeen. Nyt on kaikki maitokulmurit irronneet, ja pysyvistä kulmureista 3 puhjennut, viimeinenkin puhkeaa millä hetkellä hyvänsä.

Vuoden vaihde meni onnistuneesti: Nemo räyhäsi raketeille, Waara ei huomannut mitään raketteja, Tuuri vilkaisi ensimmäiset ja eipä olisi voinut vähempää kiinnostaa. Vuoden ensimmäisenä päivänä vierailtiin perheessa, jossa on 2 pientä lasta. Tuuri pääsi lasten ohjaamaan koirakouluun, ja touhusi muutenkin vallan mainiosti lasten kanssa. Uni tuli kesken barbileikin, mutta herättyään barbieta kohtasi kauhea kohtalo: tyrannosaurus Tuuri tuli ja nappasi ratsastajan hevosineen kitusiinsa! Tuuri pääsi myös tekemään tuttavuutta ihan nenätysten vuohien kanssa, sekä ihmettelmään hevosia parin metrin päästä (en päästänyt lähemmäski, kyllähän tuo olisi mennyt...) Kovasti eläimet näyttivät kiinnostavan, joten eiköhän me keväällä käydä testaamassa paimennusjuttuja jossain päin.

Muutamaa tokokoetta yritän viritellä alkuvuodelle kummallekin vanhemalle kelpukalle. Elokuussa muuttuvat säännöt ovat toki mielenkiintoiset ja kiva päästä treenaamaan uusia juttuja, mutta etenkin Nemon kanssa jo nämä nykyiset liikkeet ovat jo aika haastavia suoritusvarmuuden suhteen...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti