sunnuntai 28. elokuuta 2011

Mikä on kun ei taidot riitä

Jaahas päivitellääs taas.

Treenattu on, kisattu on!

Waaran kanssa on agissa haettu lisää vauhtia puomin alastuloon, Waara kun tahtoo toisinaan tulla hiiiitaaasti puomin alas.
Tässäpä vähän videotodistetta siitä, miten vauhtia (ja ongelmia) saadaan!Eilen käytiin sitten agiloimassa Kouvostoliitossa kolmen radan verran. Tuomarina oli Saviojan Anne.
Hyppis oli ensin,  uusi irtoileva Waara hyllytti takaakierrossa, kun irtosikin takana olleelle muurille. Pitää vissiin ruveta ohjaamaankin?

Toinen rata hylkääntyi, kun heti alussa lähdin voimakkaalla vedolla varmistamaan, ettei Waara irtoile neloshypyn takana olleelle ansahypylle. No ei mennyt ansahypylle mutta ei mennyt kyllä sitä nelostakaan. Koira teki niin kuin ohjattiin, ja ohjaus oli mitä sattuu. Loppurata oli mainio, mitä nyt meinasin yhteen siivekkeeseen törmätä ja Waaran mielestä alastuloilla ei tartte pysähtyä. Kts. yllä oleva "Vauhtia puomin alastuloon"-video. Sitä saa mitä mokailee vai miten se oli.

Kolmannelta radalta lähdin hakemaan "pakkotulosta", tosi fiksua. Ja siltä se rata näyttää ja tuntuikin. Oma vauhti nollassa (ei se muulloinkaan juuri sen nopeampaa ole) ja koira arpoo, mihin menisi. Pari kertaa ohjaan jotain ihan muuta kuin mitä piti. Erikoishuomiota kannattaa kiinnittää A:n alastuloon, jolla suoritetaan hieno 2jalkaakontaktin yläpinnalla-2jalkaaloikkaa-kontakti. Ja huom yläpuolella oleva "Vauhtia puomin alastuloon"-video.
Ja muuten, tein sen TAAS! Jyräsin takaaleikkauksessa! Voiko ihminen oikeasti olla näin tyhmä? No nähtävästi voi ja ihan useampaan kertaan! Eihän tämä ollut vasta kuin ehkä kymmenes kisarata, jolla otan kiellon takaaleikkauksen jyräilyllä. Jos ensimmäine kerta on vahinko, toinen on typeryyttä niin mitä hel***tiä kymmenes kerta on?!?

Onneksi sain radat videolle, niin voi muutkin katsoa ja kummastella, miten ihmeessä tuo koira ei lyö hanskoja tiskiin ja lähde radalta?
Tänään olikin sitten parin kuukauden tauon jälkeen tokokisojen vuoro ja vielä kummallakin koiralla.
Tuomarina oli aina yhtä ihana Mäntysen Markku, joka antoi etenkin meille Nemon kanssa ihan erikoiskohtelua kisakirjojen jaossa pyytämällä meitä näyttämään "Näin täyskäännöstä EI KUULU tehdä". Tänks.

Mutta siis, ensin Bomba.

Paikkamakuu 9
Oli ihan kaameilla kierroksilla jo perusasennossa, piippasi kuin pieni sika.
Ja piippasi makuun aikanakin, ja loppuperusasennossa. Ja arvosanaa odotellessa. Mutta. Oli kääntynyt VAIN kerran lonkalleen ja pysyi suht suorassa, vaikka mentiin piilooon 90 astetta koirista oikealle. Hyvä Bomba!

Seuruu 7
Ainakin yksi perusasento jäi tekemättä askelsiirtymissä, ja kontakti katkeili. Ja kait niistä "Näin täyskäännöksiä EI KUULU tehdä" lähti kanssa pojoja.

Istuminen 8
Annoin kaksoiskäskyn, mutta olikin istunut jo ekalla. Oho hups.

Luoksetulo 8
Käskyt niin, että varmasti kaikki Haukkiksessa olleet koirat lakosivat maahan! Mutta pysähtyi kummatkin, vaikka vähän valui.

Ruutu 8,5
Bongasi hyvin, alkuun perinteinen Bomba-kiertoajelu eli kaartoi vasemmalle reilusti ohi ruutuun vievästä linjasta kohti liikkuria, mutta odottelin hiljaa niin laukata löntysti ruutuun, jossa hienosti kuulolla ja maahan. Oli ihan siinä ja tässä, etä etujalat olisivat olleet ruudusta ulkona. Mutta meni ja pysyi ja oli hieno Nemppis :)

Hyppynouto 9
Meinasi tulla huti hypyn takaisin päin, mutta korjasi itse. Liekö tästä lähti piste vaiko mistä.

Metalli 8,5
Annoin käskyn sellaisella äänenpainolla, että TUOmisesta ei KESKUSTELLA. Meni laukalla, palautti ravilla.

Tunnari 5
Meni hienosti suoraan kapuloille :) Vähän hirvitti, kun rivi oli vajaa metrin päässä kehänauhasta. Haisteli, nosti oman, tiputti, varmisteli, nosti oman ja toi. Mäntynen kommentoi, että oikeasti olisi nolla, mutta koska annoin kerrankin käskyn nätisti, niin saadaan vitonen :D Käskytäpä Nemoa nätisti ja hiljaa vaikkapa luoksetulossa, niin koira on hetkeä myöhemmin yleisössä riehumassa.... :D

Kaket 5
Ei keskittynyt yhtään, ekaan vaihtoon kait 3 käskyä, ja pariin muuhunkin ylimääräisiä. Liikkui jonnin verran. 

Kokonaisvaikutus 7
Miun kovaääninen käskytys ja Nemo haukahti pari kertaa.


Yhteensä 236p ja VOI2 :D
Nempan uusi ennätys, ja ilman yhtään nollaa!!


Sitten kehään Waaran kanssa.

Paikkamakuu 0
Piilon mennessä ehdin vilkaista, ja istua törötti. Däämn. Ja tätä kun on niin treenattu, ja saatu pois! 
Ehdin jo piilossa noitua, että onpa kiva jatkaa koetta, kun makuusta tulee nolla. Niin sittenpä 2 koirista päättikin lähteä jodlailemaan, oli ollut tuijottelua ja lopulta sitten juoksenneltiin kehässä. Siinä vaiheessa päätin, että jos NYT pysyy paikoillaan vaikka istuukin, niin on aika supermies! Ja siellähän se Api istua törötti :) Eli suoraan EVL:ään vaan :D

Seuruu 7
Taas koelaama, eli eka suora ok, sitten häviää ihan täysin. Treeneissä on tehty koemaista seuruuta käskytettynä jne, eikä siellä ole ongelmaa. Hpmh.

Maahanmeno 10
No se oli!

Luoksetulo 8
Valui hieman, ja ennakoi kyllä sivulletulon, mutta tiedä sakotettiinko tästä.

Seisominen 0
Ei kirveelläkään voi jäädä. Eikä kehän jälkeenkään onnistunut millään? Että mitä ihmettä, treeneissä pomminvarma liike!

Nouto 10
Apinaaaa! 

Kaket 9
Johonkin tuplakäsky. Pää pyöri kuin pöllöllä, ihme että ylipäätään huomasi, että mie jotain huutelen :D

Hyppy 0
Hyppy, ja Apinalta katosi ajatus siitä, mitä oltiinkaan tekemässä... Hiihteli sitten miun luokse takaisin.

Pisteitä 116 ja AVO3.
Parasta kuitenkin se, että seuruun jälkeen sain Waaran vireen ylös ja teki innolla, eikä kahden aikaisemman kokeen hohhoijaa, tee keskenäs-asennetta enää näkynyt.
Mutta pakko se on myöntää: osaan mie noille liikkeet opettaa, mutta siihen se sitten jääkin.
Ketjuttamista en osaa, enkä muutenkaan koetilanteen virettä. 

Mutta näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti