keskiviikko 26. elokuuta 2015

Updating, updating...

Tuurin selkälausunnon yhteydessä olikin tarkennus tuolle LTV1-arviolle:
Vasen poikkihaarake suuntautuu sivulle. Vinolantio?

Eli juuri samat huomiot, mitkä kuvannut eläinlääkärikin teki. Onneksi tuon poikkihaarakkeen suunta on vain aavistuksen väärä, ja vinolantiokin on hyvin lievä. Tässä vielä kuva, mihin merkitsin tuon poikkihaarakkeen ympyrällä, ja oikean suunnan punaisella viivalla.





















Ja muut kuvat









































Ompun kanssa käytiin kisailemassa Helsingissä 9.8. I-HAHin kisoissa. Kaikki kolme rataa olivat suht sujuvia. Ekalta 10 ja 3. sija, toiselta HYL ja vikalta se toivottu viimeinen LUVA ja SERT! Ensimmäiset kolmosen kisatkin ehdittiin jo käydä viime viikonloppuna oman seuran järjestäminä. Ensimmäisellä radalla oli vähän vallatonta menoa, toisella tehtiin hienoa nollaa kolmanneksi viimeiselle esteelle asti. Sitten oli ohjaaja askeleen myöhässä seisten putken suun edessä, joten siitä kielto. Ilman tuota oltaisiin voitettu, mutta ehtiihän tässä vielä! Vikalta radalta myös HYL.















Nemo kävi elokuussa joka viikonloppu yrittämässä viimeistä sertiään näyttelyistä veteraaniluokasta. Tuloksia tuli laidasta laitaan, H, EH, 2x ERI ja yksi ROP-VET. Serti vaan jäi vielä saamatta... Jatketaan metsästystä Hyvinkäällä 20.9.! Nemokin kävi höntsäämässä epiksissä supermölleissä hyvin Nemomaiseen tapaan.


















Waaran kuntoutus on edistynyt hyvin, nyt saadaan jo tehdä tunnin remmilenkkejä ja Waara saa käydä uimassa. Tokon puolella on tehty vain kaukoja ja tunnaria, rauhallisia, keskittymistä vaativia liikkeitä. Tai no, jos niitä nyt voi rauhallisiksi sanoa...

Tuuri Tötterstöm on käynyt agitreenilöimässä, siellä pikku hiljaa hyppytekniikkaharjoitusten kautta opetellaan isojen poikien hyppykorkeuksia. Nyt on pari kertaa laitettu korkeuden arvioinnissa rima 55cm, ja vielä on hakusessa oikea ponnistuspaikka. Yli menee kyllä helposti, mutta hyppykaari ei ole optimaalinen. Kiirettähän tässä ei ole mihinkään, tärkeintä on nyt opetella rauhassa hyvä hyppytekniikka. Keppien osalta ajattelin kokeilla 2x2-menetelmää ihan mielenkiinnosta. Pidän siitä, että koira saa itse keksiä, mitä siltä halutaan, ja 2x2-menetelmässä etenkin alkuopetuksessa koiran on itse tarjottava oikeaa toimintoa. Katsotaan, saadaanko onnistumaan, vai mennäänkö lopulta ohjureilla.... Sipermölleissä käytiin juoksemassa 12 esteen rata (putkia, 15cm hypyt) puhtaasti läpi, tehtiin siis Tuurin ensimmäinen nollarata agilityssä! Tokon puolella olen edelleen käytännössä peukalo keskellä kämmentä Tuurin seuraamisen kanssa. En vaan saa sitä etenemään, lopputulemana on joka kerta kyyryssä sivulla tönöttävä Tuuri, joka näyttää siltä, kun olisi hirveän paineen alla... Oikeasti olen onnistunut alussa opettamaan perusasennon niin, että Tuuri kyttäsi palkkaa, ja no, sitä saa mitä vahvistaa....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti